Toon alle workshops
De workshops zijn gefilterd op

404 Muziekervaring not found!

navorming • Muziek • 18+

Muziek leren is vaak een kwestie van lang en intens staren op notenbalken en bolletjes met vlaggen eraan. Blijven proberen hoe je die strijkstok over de snaren trekt, welke toets je net hard of zacht genoeg moet induwen, ... Tot je het op een dag beheerst.

Zonder al die technische bagage kan je echter ook perfect muziek maken. Al doende ontdekken wat lang en kort, hoog en laag, snel en traag of luid en stil is. Geen notennamen, ritmes of maatsoorten: gewoon doen, voelen en ervaren. Muzikale ervaring niet vereist!

Erase & rewind, de vorming

navorming • Muziek • 18+

Terugspoelen: wie doet dat nu nog? Je klikt gewoon op de plek waar je je lied opnieuw wil starten, en hupsakee, je bent weer vertrokken. In deze workshop nemen we de geluiden van onze schoenen, een rits, iemand die een banaan eet of het doorspoelen van een wc digitaal op. We gebruiken ze als samples, om een zotte beat of een mooie melodie mee te maken. Op die manier krijgen we genoeg ideeën om tot een eigen compositie te komen.
Tijdens deze vorming krijg je ideeën en input over hoe digitale media te implementeren in je eigen groep of klas.

Luister eens hier!

navorming • Muziek • 18+

Waarom klinkt muziek zoals ze klinkt? Nostalgische flashbacks naar je eerste kalverliefde of de plotse drang alles rondom je kapot te gooien. Hoe komt het dat muziek zo’n intense emoties kan losmaken?

In deze vorming ontdek je waarom muziek emoties kan sturen, en probeer je dat zelf ook uit! Daarnaast leer je bepaalde vormen in liederen en muziekstukken kennen en herkennen. Na afloop goochel je met moeilijke termen als strofe, pre-chorus, bridge, … én weet je een filmfragment zelf van een soundtrack te voorzien.

Perfect uit de maat

navorming • Muziek • 18+

Vergeet notenleer, blokfluiten en urenlang de maat slaan. Er bestaan best nog een pak andere methodes om muziek te leren, en vooral op een manier waarop je er ook effectief goesting in krijgt.

In deze vorming krijg je een brede waaier aan ritmische spellen en systemen aangereikt, waarmee je kinderen en jongeren zonder veel technische bagage (zowel deelnemers als van de begeleider) aan het musiceren brengt. Verder verdiep je je actief in verschillende opdrachten en oefeningen, en vergelijk je die op hun aantrekkingskracht voor deelnemers van alle leeftijden.