Band Lab (XL) 2018

Repeteren in garages beu? Op zoek naar bandleden om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Niet twijfelen, Band Lab (XL) is waar je deze zomer moet zijn voor dé pop-, rock- en jazzstage voor jongeren! Samen met andere deelnemers vorm je bands en krijg je coaching op maat door een team van ervaren muzikanten. Een hele week samen muziek creëeren, met op het einde een daverend concert.

Na een geslaagde kortere editie in 2017 biedt Mooss dit jaar opnieuw twee zevendaagse stages aan, voor deelnemers van 12 tot en met 25 jaar.

Praktisch:

Band Lab XL - 1 t.e.m. 7 juli 2018
leeftijd: 18 t.e.m. 25 jaar (geboortejaar 1993 t.e.m. 2000)
instrumentervaring: minimum 2 jaar

locatie: Vormingscentrum Destelheide (Beersel)

prijs (incl. overnachtingen & maaltijden):

Vul zeker ook dit formulier in, zodat we alle nodige informatie hebben en jullie op een geschikte manier kunnen coachen.

Band Lab - 5 t.e.m. 11 augustus 2018
leeftijd: 12 t.e.m. 18 jaar (geboortejaar 2000 t.e.m. 2006)
instrumentervaring: minimum 3 jaar

locatie: Vormingscentrum Destelheide (Beersel)

prijs (incl. overnachtingen & maaltijden):

Vul zeker ook dit formulier in, zodat we alle nodige informatie hebben en jullie op een geschikte manier kunnen coachen. Pas als zowel de betaling voldaan is als het formulier ingevuld, is de inschrijving geldig! Deadline inschrijven = 1 juni!

Bij het inschrijven kan je kiezen tussen het standaard tarief, het kansentarief of het extra tarief. Het standaard tarief is het 'normale' inschrijvingsbedrag en dekt alle kosten. Met het extra tarief betaal je iets meer, om zo andere deelnemers de kans te bieden zich met het kansentarief in te schrijven, alsook Band Lab wat financiële ademruimte te geven.

Voor deelnemers die moeilijker het standaard tarief kunnen betalen, is er het kansentarief: dit is het bedrag dat er nodig is voor accommodatie, eten en materiaal.

Alle betalingsgegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Vereiste kennis:

Een basisbeheersing van het gekozen instrument is noodzakelijk om de stage te volgen (zie minimum ervaring onder ‘Praktisch’).
Ervaring binnen bands is geen must - op vlak van samenspel richt de stage zich op alles van beginners tot gevorderden.
Een diepe kennis van muziektheorie is niet noodzakelijk om mee te kunnen volgen, maar een basis is zeker handig.

Inhoudelijk:


De stageweek focust zich op bandcoaching: deelnemers worden in rock/pop/jazz bands ingedeeld (volgens stijlvoorkeuren en ervaring) en krijgen een hele week coaching door professionals. Deze sessies worden aangevuld met gerichte instrumentlessen, workshops, jamsessies en meer. Op het einde van de week is er een concert van alle groepen waarop familie en vrienden meer dan welkom zijn.

Kernwaarden zijn creativiteit, spelplezier, samenwerking en zelfontplooiing.

Voor 2017 waren Band Lab en Band Lab XL een initiatief van Jeugd & Muziek Brussel. In 2017 nam Mooss VZW deze stages over, onder leiding van muziekverantwoordelijke Simon Mahieu en waarschijnlijk het beste docententeam ter wereld.

Docenten 2018:

Meer info volgt binnenkort!