Be-Part Pieter Jennes - An apple can't be tired

project
Discipline
Beeldende kunsten
Leeftijd
4-6
6-9
9-12
12-15
15-18
Duur
dagdeel (2-3u)
bespreekbaar
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

60 € all-in per groep

Pieter Jennes (°1990, Mortsel, woont en werkt in Antwerpen) toont in Be-Part Kortrijk een reeks recente schilderijen die voor het eerst het atelier verlaten. De reeks is losweg gebaseerd op de Bulldozer exhibition, een tentoonstelling die op 15 september 1974 plaatsvond in een park in Moskou, met werk van non-conformistische, ondergronds werkende kunstenaars. Zij werden echter als vijanden van het systeem beschouwd en de tentoonstelling werd door een grote politiemacht, verkleed als groenarbeiders, beëindigd met behulp van bulldozers en waterkanonnen.

Naast een twintigtal schilderijen bevat deze tentoonstelling ook tien tekeningen en een ruimtelijke installatie in textiel, die Pieter Jennes in opdracht van Be-Part Kortrijk realiseerde. De kunstenaar wordt vertegenwoordigd door Gallery Sofie Van de Velde uit Antwerpen en Nino Mier Gallery uit Los Angeles.

 

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We geven deze workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar). Tijdens de rondleiding wordt er actief gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. De opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines, zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten,… Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

 

De schilderijen en tekeningen van Pieter Jennes worden gekenmerkt door een heel herkenbare, persoonlijke stijl, die ons herinnert aan het werk van Vlaamse schilders uit de jaren 1920, zoals Jean Brusselmans en Gustave De Smet. Evengoed vindt Jennes inspiratie in zijn nabije omgeving, in de Afrikaanse maskers, platenhoezen en andere objecten die hij vindt op de rommelmarkt of in de films van David Lynch en Werner Herzog.


Pieter Jennes vertelt verhalen via zijn schilderijen. In de workshops vertellen we via collages beeldende verhalen met de klas. Ontwerp een decor. Zet er vreemde personages en dieren in. Verzin een grappig, ontroerend, vreemd verhaal met de hele klas.

 

Ruimte voor diversiteit

Zitten er kinderen met een visuele, fysieke of mentale beperking of anderstalige kinderen in de klas? Laat het ons weten! Wij passen de workshop met veel plezier aan op basis van de noden van de groep.


Info & reservatie
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65


Leeftijd
Workshops: 4 – 6 jaar, 6 – 12 jaar
Masterclasses: 12 – 18 jaar


Data & tijdstip
Maandag – vrijdag, om 09.30 u. of 13.00 u. Andere momenten mogelijk op aanvraag.


Groepsgrootte
Max. 20 deelnemers.


Prijs
60 € all-in per groep.


Adres
Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk. Op wandelafstand van het station.

Zij gingen je voor

De samenwerking met Mooss was er eentje dat ik niet snel zal vergeten. Ik kwam als danser/choreograaf terecht in een gekke bende van uiterst aangename creatievelingen. Bij Mooss delen ze vanuit enorme passie voor hun vak. Ik hoop deze lieve mensen snel opnieuw te mogen omarmen.

Lore BorremansArtistic Director Amok

Wat ik zo fijn vind bij Mooss is dat het vooral gaat om het creatieve proces zonder de kinderen onder druk te zetten om te presteren. Samen gaan we op ontdekking, een echt theateravontuur!

Trine Thielengastdocent

Als je geluk hebt vloeien werk en plezier soms in elkaar over…

Barbara Ericxgastdocent

De mooiste doelgroep om mee te werken zijn kinderen. Wanneer ik les geef, raak ik altijd weer geïnspireerd door hun enthousiasme, fantasie en onbevangenheid.

Marjolein Verhoevengastdocent
Marjon

Tijdens workshops probeer ik vooral mijn goesting en plezier voor kunst door te geven.

Marjon Vanheckegastdocent

Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat van de Duitse schrijver Günter Grass. Ook ik geloof hier sterk in. Het is steeds leuk om te zien hoe kinderen, jongeren of volwassenen open bloeien tijdens de beeldende activiteiten van Mooss. Daar doe ik het voor.

Sarah Zollmarschgastdocent beeld