Be-Part - Gideon Kiefer - I'm Lost In A Forest

workshop
Groep kinderen rond tafel tijdens workshop
Discipline
Audiovisuele kunsten
Beeldende kunsten
Leeftijd
4-6
6-9
9-12
12-15
15-18
Duur
Beweging
min. 2u max 3u
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

60 euro per workshop

Voor de educatieve workshops slaat Be-Part, Platform voor actuele kunst, de handen in elkaar met ervaren kunst-educatieve begeleiders van Mooss om jouw leerlingen goesting te geven in kunst.

Tijdens de actieve rondleiding in de Kortrijkse Paardenstallen kijken we naar de werken van Gideon Kiefer. Kiefer heeft een fascinatie voor het geheugen. Daarnaast speelt de klimaatcrisis een belangrijke rol in zijn kunstwerken, die je meenemen naar de Neerpeltse bossen. Samen met de leerlingen filosoferen we, bedenken we geluiden en dialogen, en komen we in beweging. Kortom, we vertrekken van alle zintuigen. 

In de workshops zoeken we eigen herinneringen aan momenten in de natuur en maken we kleine tekeningen. We ontwerpen een miniatuuromgeving voor onze tekeningen met aandacht voor ecologie en het klimaat. 


PERIODE EXPOSITIE

7 oktober 2023 - 7 januari 2024

LEEFTIJD
Kleuterschool, lagere school of middelbare school 

PRIJS
€60 per groep uit de lagere of middelbare school

MOGELIJKE TIJDSTIPPEN
maandag - vrijdag, aanvang om 9u30 - 13:00 (andere momenten mogelijk op aanvraag)
1 uur actieve rondleiding en 1 uur workshop

GROEPSGROOTTE
Max. 20 deelnemers. Grotere groepen worden in 2 opgesplitst

ADRES
Kortrijk:
Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk

INFO & RESERVATIE
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

OP DE HOOGTE BLIJVEN? 
Geef je emailadres door aan Hendrik (atelier@be-part.be) en krijg maximaal 3 keer per jaar de nieuwste informatie over dit aanbod.

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte