Be-Part - Nico Dockx - Answer Me

workshop
Discipline
Audiovisuele kunsten
Beeldende kunsten
Leeftijd
4-6
6-9
9-12
12-15
15-18
Duur
Beweging
min. 2u max 3u
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

Erkend jeugdwerk

  • • 1 dd = €168 per dd
  • • 2 dd = €162 per dd
  • • +3 dd = €156 per dd

 

Niet-jeugdwerk

  • • 1 dd = €192 per dd
  • • 2 dd = €169 per dd
  • • +3 dd = €156 per dd

 

dagdeel = dd

Materiaalprijs

€51 per dag

Voor de educatieve workshops slaat Be-Part, Platform voor actuele kunst, de handen in elkaar met ervaren kunst-educatieve begeleider Mooss om jouw leerlingen goesting te geven in kunst.

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We geven deze workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar). Tijdens de rondleiding wordt er actief gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. De opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines, zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten,… Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Tijdens de workshop in de exporuimte in Waregem bekijken we het videowerk van Nico Dockx en laten we onze zintuigen inspireren door zijn blik op architectuur.


PERIODE EXPOSITIE

30 september - 19 november 2023

LEEFTIJD
Kleuterschool, lagere school of middelbare school 

PRIJS
€60 per groep uit de lagere of middelbare school

MOGELIJKE TIJDSTIPPEN
maandag - vrijdag, aanvang om 9u30 - 13:00 (andere momenten mogelijk op aanvraag)
1 uur actieve rondleiding en 1 uur workshop

GROEPSGROOTTE
Max. 20 deelnemers. Grotere groepen worden in 2 opgesplitst

ADRES
Waregem:
Gemeenteplein 12, 8790 Waregem

INFO & RESERVATIE
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

OP DE HOOGTE BLIJVEN? 
Geef je emailadres door aan Hendrik (atelier@be-part.be) en krijg maximaal 3 keer per jaar de nieuwste informatie over dit aanbod.

Zij gingen je voor

De samenwerking met Mooss was er eentje dat ik niet snel zal vergeten. Ik kwam als danser/choreograaf terecht in een gekke bende van uiterst aangename creatievelingen. Bij Mooss delen ze vanuit enorme passie voor hun vak. Ik hoop deze lieve mensen snel opnieuw te mogen omarmen.

Lore BorremansArtistic Director Amok

Wat ik zo fijn vind bij Mooss is dat het vooral gaat om het creatieve proces zonder de kinderen onder druk te zetten om te presteren. Samen gaan we op ontdekking, een echt theateravontuur!

Trine Thielengastdocent

Als je geluk hebt vloeien werk en plezier soms in elkaar over…

Barbara Ericxgastdocent

De mooiste doelgroep om mee te werken zijn kinderen. Wanneer ik les geef, raak ik altijd weer geïnspireerd door hun enthousiasme, fantasie en onbevangenheid.

Marjolein Verhoevengastdocent
Marjon

Tijdens workshops probeer ik vooral mijn goesting en plezier voor kunst door te geven.

Marjon Vanheckegastdocent

Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat van de Duitse schrijver Günter Grass. Ook ik geloof hier sterk in. Het is steeds leuk om te zien hoe kinderen, jongeren of volwassenen open bloeien tijdens de beeldende activiteiten van Mooss. Daar doe ik het voor.

Sarah Zollmarschgastdocent beeld