AmuseeVous

participatie • Multidisciplinair • 12-15j, 15-18j, 18+

AmuseeVous is een vzw die jongeren (tussen 16 en 30 jaar) en musea dichter bij elkaar wil brengen.

Animator & hoofdanimatorcursus BAZART

methodiek • BAZART - Kunstjeugdbeweging

Goesting om groepen kinderen te begeleiden in een jeugdbeweging, op kamp of op het speelplein? Spreekt de extra twist van kunst en cultuur je aan? Kom dan mee op één van de cursussen van BAZART!

Band Lab (2018)

bemiddeling • Muziek • 12-15j, 15-18j

Repeteren in garages beu? Op zoek naar bandleden om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Niet twijfelen, Band Lab (12 tem 18 jaar) is waar je deze zomer moet zijn voor dé pop-, rock- en jazzstage voor jongeren! Samen met andere deelnemers vorm je bands en krijg je coaching op maat door een team van ervaren muzikanten. Een hele week samen muziek creëeren, met op het einde een daverend concert.

Band Lab XL (2018)

bemiddeling • Muziek • 18+

Repeteren in garages beu? Op zoek naar bandleden om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Niet twijfelen, Band Lab XL is waar je deze zomer moet zijn voor dé pop-, rock- en jazzstage voor jongeren! Samen met andere deelnemers vorm je bands en krijg je coaching op maat door een team van ervaren muzikanten. Een hele week samen muziek creëeren, met op het einde een daverend concert.

Na een geslaagde kortere editie in 2017 biedt Mooss dit jaar opnieuw twee zevendaagse stages aan, voor deelnemers van 12 tem 18 (Band Lab) en 18 tem 25 jaar (Band Lab XL).

BAZART

participatie •

BAZART. Een jeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur en kilo’s plezier!

BEGELEIDEN BIJ KUNSTJEUGDBEWEGING BAZART

participatie • BAZART - Kunstjeugdbeweging

BAZART is een jeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur & kilo's plezier. Iedere zaterdagnamiddag van 14u tot 17u spelen verschillende leeftijdsgroepen met, rond, in, onder en over kunst en erfgoed. We trekken naar voorstellingen, snuisteren in exposities of doen activiteiten in onze vaste uitvalsbasis in het centrum van de stad. Jaarlijks gaan we ook op weekend en in de zomer op kamp. Onze leden zijn, afhankelijk van de afdeling, tussen de 6 en 15 jaar oud. BAZART is er in: Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout.

DIY Summerschool 2017 - Brussel

participatie • Dans

Mooss wil van 4 tot 13 augustus 2017 een tiendaagse DIY Summerschool als groepsuitwisseling organiseren in samenwerking met een aantal partners nl. daCi (dance and the Child international, Nederland), Ustanova Skc Student Cultural Center Institution Novi Sad (SCCNS, Servië), HETPALEIS, Zinnema en Destelheide (België).

Hiervoor nodigen ze 24 jongeren (10 Belgische, 7 Nederlandse en 7 Servische jongeren) en 5 begeleiders ( 3 uit België, 1 uit Nederland en 1 uit Servië) en een sociaal werker uit met een diversiteit in artistieke en sociale achtergrond om zeer intensief ideeën, gedachten en ervaringen uit te wisselen omtrent de actieve rol van jongeren binnen kunsteducatie.

DO IT YOURSELF GENERATION CREATION!

participatie • Multidisciplinair

Na het grote succes van vorige jaren organiseren Mooss (BE) en Dance and the Child International (NL) deze zomer opnieuw een Summerschool: Do It Yourself Generation Creation!

Tijdens deze unieke tiendaagse zomercursus volg je inspirerende workshops, werk je samen met andere creatieven van verschillende disciplines en stel je zelf een deel van het programma samen. Je wordt begeleid door 6 professionele interdisciplinaire coaches en samen gaan we op zoek naar jouw actieve rol binnen kunst(educatie).

Behoefte aan nieuwe uitdagingen? Zin om jouw creatieve proces te delen maar ook te leren van anderen vanuit diverse disciplines (ontwerpen, muziek, zang, acteren, dansen, fotografie, video, schrijven en beeldende kunsten)? Open om andere mensen te ontmoeten? In the mood voor inspirerende samenwerkingen?

Hoezo, Design?

bemiddeling • Multidisciplinair • 12-15j, 15-18j

Hoezo, Design? is een educatief ontwerptraject voor jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs en laat hen kennis maken met design en creatief vakmanschap. Met de hulp van een professioneel designer worden deze vakmensen in spé uitgedaagd om zelf vorm te geven: van idee tot een zelfgemaakt product.

Mastiek: musea en erfgoed

bemiddeling • Musea & Erfgoed

Mastiek is het bindmiddel tussen museum- & erfgoedverhalen en kinderen & jongeren.

Mastiek is niet alleen een flexibel bindmiddel. Vroeger werd het ook gebruikt voor de vernislaag van schilderijen. En zowel de verhalen over de tranen van de mastiekboom als de mastiekdorpen op het Griekse eiland Chios behoren tot ons Europees erfgoed (mastiek van Chios is ook een beschermd product). Een ideale naam voor onze werking dus!

Methodiek

methodiek • Multidisciplinair
Bamm! gebruikt een eigen methodiek voor het kunsteducatief werken met kinderen, jongeren en hun begeleiders.


PAR64

participatie • Theater, Dans, Muziek • 6-9j, 9-12j, 12-15j, 15-18j

Samen met toneel-, dans- en muziektheatergezelschappen geeft Mooss met PAR64 kinderen en jongeren niet alleen goesting om naar podiumkunsten te kijken. We reiken vooral ook handvaten aan om de inhoud, vorm, stijl of gebruikte materialen van een productie beter te begrijpen.

Publiek Aan Zet

participatie • Multidisciplinair

Publiek Aan Zet (PAZ) werd in 2013 gestart door Mooss, Cera en M-Museum Leuven, en loopt tot 2018. PAZ organiseert en onderzoekt in die periode vijf intense participatieve trajecten in verschillende kunstorganisaties. Het publiek wordt telkens uitgedaagd om de kunstorganisatie binnenstebuiten te keren en experimenten op te zetten om de publieksbeleving in de organisatie te optimaliseren. Doel op de lange termijn: meer inzicht in interpretatieve noden van het publiek en in de manier waarop we interpretatie kunnen ondersteunen, een methodiek om structurele en beleidsmatige vormen van participatie te begeleiden en een shift in de visie en werking zodat kunstorganisaties publieksvriendelijker worden en het publiek als een partner zien (cocreatie).
Betrokkenheid staat centraal: hoe kunnen we de gemeenschap(pen) waarbinnen we opereren betrekken bij onze werking, op onze kunst? Hoe kunnen we onze huizen écht ‘van ons’ maken? Zie www.publiekaanzet.be
voor meer informatie.

Rondleiding Straffe Gasten. 50 jaar arbeidsmigratie (MIAT)

bemiddeling • Musea & Erfgoed • 15-18j

Voor de tijdelijke expo 'Straffe gasten. 50 jaar arbeidsmigratie' ontwikkelde Mastiek een actieve rondleiding voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs uit studierichtingen binnen BSO en TSO ...

Straffe gastjes museumspel (MIAT)

participatie • Musea & Erfgoed • 6-9j, 9-12j

Voor de tijdelijke expo 'Straffe gasten. 50 jaar arbeidsmigratie' ontwikkelde Mooss een museumspel!
Gezinnen met kinderen ontdekken de expo met een zoektocht op wieltjes.

Arbeidsmigratie is van alle tijden.
Al eeuwen lang zoeken mensen naar een goede job en een beter leven.

Op weg met een goed gevulde reiskoffer beleven kinderen het verhaal van twee eeuwen arbeidsmigratie. Ze puzzelen, spelen, tekenen en duiken de verkleedkoffer in. Zo komen zij alles te weten over arbeidsmigranten van vroeger en nu!

Studio Cactus

participatie •

Studio Cactus is een buitengewoon kunstenfestival in OPEK. Een gezonde mix van kunst, muziek, sfeer en vooral veel jong volk. Zowel de kunstenaars als de organisatoren zijn jongeren die onder de vleugels van AmuseeVous de touwtjes in handen krijgen.

Summerschool dans 2016 - Antwerpen

participatie • Dans

Mooss organiseert in augustus 2016 een achtdaagse summerschool dans als groepsuitwisseling in samenwerking met een aantal partners nl. DaCi (Dance and The Child International, Nederland), dansen dansen (danseducatieve website) en HETPALEIS (theaterhuis voor kinderen en jongeren, Antwerpen, België). Hiervoor nodigen ze 20 jongeren (10 Belgische en 10 Nederlandse jongeren) en 5 begeleiders (3 uit België en 2 uit Nederland) uit met een diversiteit in achtergrond en ervaringen om zeer intensief ideeën, gedachten en ervaringen uit te wisselen omtrent de actieve rol van jongeren binnen danseducatie.