Toon alle workshops
De workshops zijn gefilterd op

AmuseeVous

participatie • Multidisciplinair • 12-15j, 15-18j, 18+

AmuseeVous is een vzw die jongeren (tussen 16 en 30 jaar) en musea dichter bij elkaar wil brengen.

DO IT YOURSELF GENERATION CREATION!

participatie • Multidisciplinair

Na het grote succes van vorige jaren organiseren Mooss (BE) en Dance and the Child International (NL) deze zomer opnieuw een Summerschool: Do It Yourself Generation Creation!

Tijdens deze unieke tiendaagse zomercursus volg je inspirerende workshops, werk je samen met andere creatieven van verschillende disciplines en stel je zelf een deel van het programma samen. Je wordt begeleid door 6 professionele interdisciplinaire coaches en samen gaan we op zoek naar jouw actieve rol binnen kunst(educatie).

Behoefte aan nieuwe uitdagingen? Zin om jouw creatieve proces te delen maar ook te leren van anderen vanuit diverse disciplines (ontwerpen, muziek, zang, acteren, dansen, fotografie, video, schrijven en beeldende kunsten)? Open om andere mensen te ontmoeten? In the mood voor inspirerende samenwerkingen?

Hoezo, Design?

bemiddeling • Multidisciplinair • 12-15j, 15-18j

Hoezo, Design? is een educatief ontwerptraject voor jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs en laat hen kennis maken met design en creatief vakmanschap. Met de hulp van een professioneel designer worden deze vakmensen in spé uitgedaagd om zelf vorm te geven: van idee tot een zelfgemaakt product.

Methodiek

methodiek • Multidisciplinair

Bamm! gebruikt een eigen methodiek voor het kunsteducatief werken met kinderen, jongeren en hun begeleiders.


Publiek Aan Zet

participatie • Multidisciplinair

Publiek Aan Zet (PAZ) werd in 2013 gestart door Mooss, Cera en M-Museum Leuven, en loopt tot 2018. PAZ organiseert en onderzoekt in die periode vijf intense participatieve trajecten in verschillende kunstorganisaties. Het publiek wordt telkens uitgedaagd om de kunstorganisatie binnenstebuiten te keren en experimenten op te zetten om de publieksbeleving in de organisatie te optimaliseren. Doel op de lange termijn: meer inzicht in interpretatieve noden van het publiek en in de manier waarop we interpretatie kunnen ondersteunen, een methodiek om structurele en beleidsmatige vormen van participatie te begeleiden en een shift in de visie en werking zodat kunstorganisaties publieksvriendelijker worden en het publiek als een partner zien (cocreatie).
Betrokkenheid staat centraal: hoe kunnen we de gemeenschap(pen) waarbinnen we opereren betrekken bij onze werking, op onze kunst? Hoe kunnen we onze huizen écht ‘van ons’ maken? Zie www.publiekaanzet.be
voor meer informatie.