Jeugdboekenmaand 2022

In 2022 zal 'Helden en schurken' het thema zijn van de Jeugdboekenmaand. Wij zetten graag mee onze schouders onder de bibliotheek als plaats vol verbeelding en creativiteit waar kinderen en jongeren met plezier naar terugkeren. Nog geen idee hoe je dat thema kan integreren in de bibliotheek? Ontdek hier ons aanbod.

KNAL! kunstfestival: kunsteducatief aanbod SCHOLEN

Het Leuvens stadsfestival KNAL! laat je leerlingen zien, horen en voelen hoe de big bang tot op de dag van vandaag kunst en wetenschap inspireert. Ook zin om met je klas KNAL op een kunstige manier te bekijken, te beleven en vooral veel zelf te experimenteren?
Dan zit je helemaal goed met het aanbod van Mooss voor hét stadsfestival in Leuven dit najaar.

THE SOUND OF STORIES

Tussen 14 en 18 jaar? Ben je zanger(es), speel je een instrument of heb je iets met tekst? Op zoek naar leeftijdsgenoten om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Dan is onze muziek- en woordstage THE SOUND OF STORIES echt iets voor jou!

Samen met andere deelnemers vorm je bands en krijg je coaching op maat door een team van ervaren muzikanten. Een hele week samen muziek creëeren, met op het einde een daverend concert.

Ontdek er hier alles over.

Kunsteducatieve Zomermeerdaagses

Organiseer je deze zomer een kamp of zomerschool in jouw gemeente?
Zoek je een originele activiteit waarin kinderen & jongeren hun taal- en creatieve vaardigheden extra kunnen ontplooien?

Mooss biedt verschillende kunsteducatieve workshops en meerdaagse reeksen aan, met extra aandacht voor creativiteit en taalstimulering.

Vacature: medewerker BEELDENDE KUNST

Mooss zoekt een (tijdelijke) medewerker BEELDENDE KUNST voor het begeleiden van kunsteducatieve workshops, vormingen, en/of (coachings)projecten voor kleuters, kinderen, jongeren en hun begeleiders.

Ben jij / Ken jij die persoon? Laat het ons weten!

Wil jij mee spelen met kunst? Stuur dan tegen 15 mei een mailtje naar vacature@bamm.be.

Vacature: MEDEWERKER DANS

Mooss zoekt een (tijdelijke) medewerker Dans voor het begeleiden van kunsteducatieve workshops, vormingen, en/of (coachings)projecten voor kleuters, kinderen, jongeren en hun begeleiders.

Ben jij / Ken jij die persoon? Laat het ons weten!

Deadline? 1 april met een mailtje naar vacature@bamm.be.

Alternatief offline cultuureducatief aanbod

Ook in 2021, waarin corona nog steeds een aanwezige zal blijven, zal Mooss kinderen en jongeren blijven goesting geven in kunst. Minder zin in een klassieke workshop? Wij voorzien volwaardige offline alternatieven met speelse uitdagingen, kunsteducatieve activiteiten en muzische opdrachten.

Online cultuureducatief aanbod

In dit nieuwe jaar, waarin corona nog steeds een aanwezige zal blijven, staan we jullie bij met een nieuw coronaproof aanbod. Minder zin in een klassieke workshop? Wij voorzien volwaardige alternatieven met speelse uitdagingen, kunsteducatieve activiteiten en muzische opdrachten. Of wil je experimenteren met digitale workshops? In onze vormingen leren we je graag de kneepjes van het vak.

Cultuur is dé vector voor de creativiteit en de veerkracht van onze jeugd

Het artikel “Sociale ongelijkheid kun je niet zomaar wegdansen”(dS 13/02) insinueert dat er maar één weg is voor kwetsbare jongeren en dat die niet via creativiteit loopt. Het is maar één van de misverstanden over cultuureducatie met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren die we hier willen recht zetten. Alleen al uit respect en erkenning voor de jeugd die vol passie op een podium staat, muziek maakt, danst, filmt, ontwerpt, bouwt, schildert en streamt, enz. is een duidelijke reactie nodig. Lees hier onze reactie.

​Het cultuureducatieve jeugdwerk staat klaar om het onderwijs te helpen

Minister Ben Weyts doet een oproep naar bekwame pedagogische krachten. Hij kijkt daarvoor naar (medisch kwetsbare) leraren met pensioen, maar de cultuureducatieve sector biedt graag opnieuw haar hulp aan. Honderden actieve pedagogisch bekwame cultuureducatoren staan nu al klaar om in te springen.

Lees ons persbericht hier.

Kunsteducatieve workshops Paradise Kortrijk

We dromen allemaal van een paradijselijk leven zonder zorgen, maar hoe bekomen we dit? Hoe bouwen we samen aan een betere wereld?

De vraag die we ons stellen in onze nieuwe workshop voor scholen. Geïnspireerd door het manifest ‘The Third Paradise’ van Michelangelo Pistoletto filosoferen we met leerlingen over een plaats waar de natuur & technologie perfect in balans zijn.

Mooss zoekt GIDS / WORKSHOPBEGELEIDER

Mooss zoekt een nieuwe lading gidsen/workshopbegeleiders.

Heb je genoeg artistieke bagage en ervaring in het werken met groepen kinderen en jongeren? Ben je bereid een basisopleiding Mooss - methodiek (een opleidingsdag) te volgen?

Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Inspiratie op locatie

Vanop afstand laten wij jong én jong van geest experimenteren met kunst. Opdrachten zonder al te veel gedoe en die je overal kan doen, maar steeds met een kunsteducatieve draai.

Mooss en het stripfestival

Op 10 mei ging normaal het internationale stripfestival door in Casino Knokke. Wij zijn daar elk jaar van de partij voor een reeks van workshops. Corona besliste daar dit jaar anders over.

Maar we zaten niet stil op onze... stoel. En we bedachten vanuit de verschillende disciplines iets rond strips en comics met als gemeenschappelijk thema de stoel. Kijk hier voor kunstzinnige inspiratie en opdrachten.

Jeugdwerk ondersteunt scholen en lokale besturen

Bamm! bundelt de krachten met 20 jeugdorganisaties om scholen en lokale besturen te ondersteunen. Meer dan 200 werknemers van deze organisaties zijn momenteel technisch werkloos terwijl de scholen op zoek zijn naar oplossingen voor de noodopvang. Noodopvang die perfect kan opgevuld worden met speelse uitdagingen, cultuureducatieve activiteiten en muzische opdrachten. Lees er meer over...

Uitbraak Coronavirus

De recente communicatie van de Veiligheidsraad maakt duidelijk dat alle jeugdwerkactiviteiten minstens tot 18 mei geannuleerd zijn. Over de zomeractiviteiten zou er eind mei meer nieuws komen. Iedere beslissing kan - afhankelijk van de evolutie van het virus - ook weer veranderen. We blijven ons samen met het hele jeugdwerk voorbereiden op verschillende scenario’s.

meer

In deze periode zijn we bereikbaar via mail, en telefonisch op donderdag van 9u tot 12u30.

Dag van de Arbeid - kunstige inspiratie

Ons team deelt opnieuw kunstige tips om deze feestdag te vullen met kunstige activiteiten voor binnen én buitenshuis en dat allemaal rond het thema 'werk'. Ontdek hier leuke todo's en scherp spelenderwijs de artistieke vaardigheden van je kinderen aan.

Bescherm je omgeving én steun zo jonge kunstenaars!

Omwille van de coronacrisis werden projecten, opdrachten en evenementen in de creatieve sector afgeblazen. Na het gedeeltelijk schrappen van projectsubsidies in de kunsten, is dit opnieuw een heuse streep door de rekening van vele, vooral startende, kunstenaars. Om deze kwetsbare groep jonge kunstenaars nu, maar ook in de toekomst te kunnen blijven steunen, trekt AmuseeVous de verkoop op gang van herbruikbare mondmaskers met designs van jong artistiek talent. De opbrengst gaat integraal naar het steunen van jonge kunstenaars. Zo bescherm je niet alleen je omgeving tegen COVID-19, maar bied je ook opnieuw zuurstof aan een hele generatie jong talent

Be-Part: Tekenopdrachten voor thuis van Mooss en Mastiek

Mooss en Be-Part creëerden een online opdrachtenboekje met opdrachten die je thuis kan maken, samen met het hele gezin! De opdrachten zijn geïnspireerd door het werk van Robbert&Frank Frank&Robbert en door hun tentoonstelling Breadcrumbs.

CORONA

We krijgen op dit moment veel e-mails en telefoons rond corona. Jullie kunnen ons helpen door via e-mail (info@mooss.org) duidelijk te laten weten welke activiteiten geannuleerd worden en ons eventueel een nieuwe datum voor te stellen. Alvast tot 19/4 zijn al onze activiteiten opgeschort. Take Care en hopelijk tot snel na de paasvakantie!

Momenteel zijn de algemene voorwaarden van Bamm! (Mooss) van toepassing. We nemen het engagement om, eens de situatie voor iedereen duidelijk is, te bekijken of we een andere regeling kunnen uitwerken.


Coronatip: Doe-het-zelf-kunst in de huiskamer met Musée Maison.

Heel de maand maart is het Jeugdboekenmaand met dit jaar als thema kunst. Nu er her en der evenementen afgelast worden heeft Bamm! Het perfecte boek om samen thuis kunst te ontdekken.
'Musée Maison: doe het zelf kunst' brengt het museum naar de huiskamer en wil kinderen en gezinnen inspireren om kunst en erfgoed met nieuwe ogen te bekijken. Ga snel samen met je kind aan de slag!
Bestel hierHeeft jouw jeugdwerking nood aan wat frisse, originele spelen?

Volg dan het vormingsweekend over kunstzinnig spel van de onze BAZART-collega's!

Wanneer: het verlengde weekend van vrijdag 1 mei om 11u tot zondag 3 mei om 14u. Die vrijdag is een feestdag en heb je dus vrij van school.

Locatie: De Zebra in Gent (Baudelohof 6, 9000 Gent).eze drie dagen gaan we volop spelen met kunst.

Mooss wordt Bamm! maar blijft Mooss. Hoezo?

Mooss blijft kinderen en jongeren goesting geven in kunst door workshops en projecten, en via vormingen voor hun begeleiders. Voor wie ons kent van workshops en vormingen verandert er dus niets: we werken nog steeds op dezelfde manier en met evenveel passie aan betekenisvolle ontmoetingen tussen kinderen/jongeren en kunst. Mooss blijft dus Mooss. Lees hier meer!

Neem een kijkje op de website van Bamm! of like ons op facebook!

Freelancers dans gezocht

We zoeken niet alleen freelancers muziek (reageren kan tot 11 februari), maar ook nieuwe freelancers dans.
Jouw taak: het begeleiden van kunsteducatieve workshops, vormingen, en/of (coachings)projecten voor kleuters, kinderen, jongeren en hun begeleiders.

Ben jij / Ken jij die persoon? Laat het ons weten voor 1 maart!

Freelancers muziek gezocht

We zoeken nieuwe freelancers voor het begeleiden van kunsteducatieve workshops, vormingen, en/of (coachings)projecten voor kleuters, kinderen, jongeren en hun begeleiders.

Ben jij / Ken jij die persoon? Laat het ons weten!


Samen dingen gedaan

Met IntercambioSO trekken om de twee jaar 20 Truiense jongeren uit verschillende scholen van Sint-Truiden op uitwisseling naar hun stedenbandstad Nueva Guinea in Nicaragua. Vanwege de politieke instabiliteit ging de reis deze keer naar Costa Rica i.p.v. naar Nicaragua, waar ze kennismaakten met Nicaraguaanse jongeren die openhartig vertelde over hun politieke strijd. Onder leiding van onze theaterdocente Kaat bundelden ze hun reisverhalen en ervaringen in een boeiende theatervoorstelling: 'Samen dingen gedaan'.

Vacature: Buurten met erfgoed zoekt trekker met stuwkracht! (m/v/x)

Buurten met erfgoed is een coachingstraject voor leerkrachten én lokale erfgoedpartners, waarin je gedurende één schooljaar leert om leerlingen tweede graad lager onderwijs te laten kennismaken met erfgoed in de schoolbuurt.
Heb je zin om leerkrachten, leerlingen en lokale erfgoedpartners met elkaar te verbinden? Samen te onderzoeken hoe we maatschappelijke uitdagingen kunnen aangaan? Deze mensen te coachen bij een inspiratietraject? Stel je dan nu kandidaat als deeltijds projectmedewerker.

Freelancers theaterworkshops gezocht

Mooss zoekt een nieuwe lading theaterfreelancers.

Heb je genoeg artistieke bagage en ervaring in het werken met groepen kinderen en jongeren? Ben je bereid een basisopleiding Mooss - methodiek (een opleidingsdag) en een korte stage te volgen?

Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Minister Jambon, met kinderrechten speel je niet

Dat de kunst- en jeugdsubsidies onder druk staan, hebben onze sociale-media-accounts ondertussen goed begrepen. Ongeloof, woede en verontwaardiging uiten zich in petities, stakingsoproepen of uitgebreide traktaten over de meerwaarde van cultuur, zowel maatschappelijk als financieel. Mooss ziet vanuit haar werking echter nog een bijkomend risico van de aangekondigde besparingen. Lees hier ons opiniestuk.

Rode hond & Mooss

Rode Hond trakteert jong én oud al voor de 14de keer op een vierdaagse vol theater, dans, film, workshops, circus, expo, literatuur en nog veel meer. Ontdek hier welke workshops op gezinsmaat Mooss dit jaar in petto heeft.

PETROL 2019: creatieve brandstof voor vrijwilligers in het jeugdwerk

Kom op 9 november creatieve brandstof tanken op PETROL.

Brandstof die zorgt dat je...

… een verse portie inspiratie binnen krijgt

… vrijwilligers van een andere jeugdwerkorganisatie leert kennen

… nog eens hard kan spelen

… je communicatiekanalen kan boosten

… jezelf uitdaagt in één van de kunstdisciplines


Kunsteducatieve workshops van Mooss, wat is dat?

Onder het motto ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ trok er de afgelopen maanden een cameraman mee met onze workshops.

De ontdekkingstocht van kinderen en jongeren in het diverse kunstenlandschap en de visie en passie van onze docenten spatten van het scherm.
Een unieke inkijk in onze kunsteducatieve workshops!

Buurten met erfgoed: train - de - trainer

Goesting om activiteiten te ontwikkelen rond erfgoed in de schoolbuurt? Buurten met erfgoed is een coachingstraject voor leerkrachten én lokale erfgoedpartners, waarin je gedurende één schooljaar leert om leerlingen tweede graad lager onderwijs te laten kennismaken met erfgoed in de schoolbuurt.

Deze train-de-trainer vorming vertrekt van de vraag: Hoe pak je een traject Buurten met erfgoed aan? Een intensief traject dat ook heel wat oplevert.

Be-Part Atelierwerking: Stief DeSmet

Mooss en Be-Part, platform voor actuele kunst, ontwikkelden masterclasses, actieve rondleidingen en workshops voor scholen bij de tentoonstelling van Stief DeSmet in Be-Part. Tijdens de rondleiding leren kinderen en jongeren via opdrachten op een actieve manier naar kunst kijken. Vervolgens verkennen ze via een gelijkaardig werkproces de beeldentaal van Stief DeSmet.

PAR64: omkaderingen bij dans-, muziek- en theatervoorstellingen voor scholen

Samen met toneel-, dans- en muziektheatergezelschappen geeft Mooss met PAR64 kinderen en jongeren niet alleen goesting om naar podiumkunsten te kijken. We reiken vooral ook handvaten aan om de inhoud, vorm, stijl of gebruikte materialen van een productie beter te begrijpen. Mooss werkt hiervoor nauw samen met diverse gezelschappen, zodat er voor elke productie een omkadering op maat wordt gemaakt.

Lees hier meer over het nieuwe aanbod.

Roadtrip cultuureducatie: inclusie en participatie in het Van Abbemuseum

Mooss krijgt de eer om het eerste event te openen van Publiqs roadtrip cultuureducatie!

Dit is een reeks van sessies waarbij we duiken in de verschillende hoeken van de cultuureducatie. Op woensdag 22 mei nodigen we Marleen Hartjes uit in OPEK voor een inspirerende sessie rond inclusie en participatie in het Van Abbemuseum

Een must voor iedereen die bezig is met cultuureducatie!

Explosief - Theater

Een ontploffing letterlijk. Een ontploffing figuurlijk. In deze meerdaagse workshop starten we onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende kunstdisciplines met een knal.

Explosief - Muziek

Een ontploffing letterlijk. Een ontploffing figuurlijk. In deze meerdaagse workshop starten we onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende kunstdisciplines met een knal.

Explosief - Dans

Een ontploffing letterlijk. Een ontploffing figuurlijk. In deze meerdaagse workshop starten we onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende kunstdisciplines met een knal.

Explosief - Beeldende kunst

Een ontploffing letterlijk. Een ontploffing figuurlijk. In deze meerdaagse workshop starten we onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende kunstdisciplines met een knal.

Explosief - Audiovisueel

Een ontploffing letterlijk. Een ontploffing figuurlijk. In deze meerdaagse workshop starten we onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende kunstdisciplines met een knal.

Band Lab

Repeteren in garages beu? Op zoek naar bandleden om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Niet twijfelen, Band Lab (XL) is waar je deze zomer moet zijn voor dé pop-, rock- en jazzstage voor jongeren! Samen met andere deelnemers vorm je bands en krijg je coaching op maat door een team van ervaren muzikanten. Een hele week samen muziek creëeren, met op het einde een daverend concert.


Wat na de mediastorm over schoolvoorstellingen?

Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen. We willen de discussie in de media niet aanzwengelen, want ze duwt maker en publiek verder uit elkaar. Bij Mooss is onze missie het omgekeerde: kunst en publiek dichter bij elkaar brengen.

We vinden het ontzettend jammer dat een kunstenaar persoonlijk wordt aangevallen. Naast die hevige aanval op de kunstenaar, worden ook jongeren in deze mediahetze eenzijdig voorgesteld. We willen het opnemen voor makers, jongeren én de connectie die tussen beiden kan ontstaan.

Rode Hond & Mooss

Rode Hond trakteert jong én oud al voor de 13de keer op een vierdaagse vol theater, dans, film, workshops, circus, expo, literatuur en nog veel meer. Ontdek hier welke workshops op gezinsmaat Mooss dit jaar in petto heeft.

PETROL 2018: creatieve brandstof voor vrijwilligers in het jeugdwerk

Kom op 3 november creatieve brandstof tanken op PETROL!

Brandstof die zorgt dat je...

… een verse portie inspiratie binnen krijgt

… vrijwilligers van een andere jeugdwerkorganisatie leert kennen

… nog eens hard kan spelen

… je communicatiekanalen kan boosten

… jezelf uitdaagt in één van de kunstdisciplines

Be-Part Atelierwerking: Tatjana Gerhard

Mooss en Be-Part, platform voor actuele kunst, ontwikkelen een actieve rondleiding en workshops voor basis – en secundair onderwijs ( 6-12 jaar / 12-18 jaar) rond de tentoonstelling Rag Doll Act van Tatjana Gerhard in Be-Part. Tijdens de rondleiding leren kinderen en jongeren via opdrachten op een actieve manier naar kunst kijken. Vervolgens verkennen ze via een gelijkaardig werkproces de beeldentaal van Tatjana Gerhard.

Animator & hoofdanimatorcursus BAZART

Goesting om groepen kinderen te begeleiden in een jeugdbeweging, op kamp of op het speelplein? Spreekt de extra twist van kunst en cultuur je aan? Kom dan mee op één van de cursussen van BAZART!

Band Lab (XL) 2018

Repeteren in garages beu? Op zoek naar bandleden om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Niet twijfelen, Band Lab (XL) is waar je deze zomer moet zijn voor dé pop-, rock- en jazzstage voor jongeren! Samen met andere deelnemers vorm je bands en krijg je coaching op maat door een team van ervaren muzikanten. Een hele week samen muziek creëeren, met op het einde een daverend concert.

Na een geslaagde kortere editie in 2017 biedt Mooss dit jaar opnieuw twee zevendaagse stages aan, voor deelnemers van 12 tot en met 25 jaar.

Vacature: Museumtoeren zoekt schrijftalent

Museumtoeren zoekt jong schrijfbloed (16 - 25 jaar) met een vlotte pen en hart voor cultuur!

De Toerredactie bestaat uit een groep van jonge reporters (16 -25 jaar) met een passie voor musea en kunst. Zij schrijven, bloggen en vloggen erop los, om zo jongeren warm te maken voor de nieuwste expo’s, de leukste museumcafés of hen nog onbekende musea te laten ontdekken. Heb jij zelf of ken je iemand met een vlotte pen, een frisse blik op online content en een hart voor cultuur? Laat dan van je horen en solliciteer!

.

Toñas en Tortillas

20 jongeren, 6 leerkrachten en 5 begeleiders reisden tijdens de paasvakantie van 2017 richting Nicaragua. Met IntercambioSO trekken om de twee jaar 20 Truiense jongeren uit verschillende scholen van Sint-Truiden op uitwisseling naar hun stedenbandstad Nueva Guinea in Nicaragua.

Onder leiding van Mooss' theaterdocente Kaat bundelden ze hun reisverhalen en ervaringen in een boeiende theatervoorstelling: Toñas en Tortillas.

Freelancers muziekworkshops gezocht

Mooss zoekt een nieuwe lading muziekfreelancers.

Heb je genoeg artistieke bagage en ervaring in het werken met groepen kinderen, jongeren en/of hun begeleiders? Ben je bereid een basisopleiding Mooss - methodiek (een opleidingsdag) en een korte stage te volgen? En woon je bij voorkeur in West - of Oost - Vlaanderen?

Stuur dan als de wiedeweerga je CV met een korte motivatie vóór 26/01/2018 naar vacature@mooss.org. (vermeld “sollicitatie freelance gastdocent muziek” in de titel van je bericht). Ten laatste begin februari krijg je een bericht van ons of je al dan niet weerhouden bent.

Lees de volledige functieomschrijving hieronder.

PAO valt in de prijzen!

Hoera hoera! Public à l'oeuvre, de Waalse variant van Publiek Aan Zet heeft afgelopen week le 'Mérite de la Créativité 2017 de la Maison pour Associations de Charleroi' in de wacht gesleept.

DIY Summerschool door jonge ogen!

Hoe kijkt "dé participerende jongere" terug op de DIY Summerschool van afgelopen zomer?

Een boeiend, inspirerend én eerlijk verslag door Milana Vojnovic, één van de Servische participanten van de Summerschool.

Animator in het jeugdwerk

Kunstjeugdbeweging BAZART zoekt jongeren met goesting om groepen kinderen te begeleiden in een jeugdbeweging, op kamp of op het speelplein? Lijken kunst en cultuur als vertrekpunt voor oneindig veel maffe activiteiten je een boeiende extra twist? Kom dan mee op de BAZART Animatorcursus!


VACATURE!

Je bent gepassioneerd door kunst en erfgoed én je krijgt energie van het perfect afwerken van administratieve taken?

Mooss zoekt een verantwoordelijke (80%) voor de planning & organisatie van het deelteam Workshops en Vormingen.

Stuur je motivatiebrief, CV en referenties vóór 6 november naar vacature@mooss.org.

Aftermovie DIY Summerschool 2017

Mooss organiseerde van 4 tot 13 augustus 2017 een tiendaagse DIY Summerschool als groepsuitwisseling in samenwerking met een aantal partners nl. daCi (dance and the Child international, Nederland), Ustanova Skc Student Cultural Center Institution Novi Sad (SCCNS, Servië), HETPALEIS, Zinnema en Destelheide (België).

Hiervoor nodigden ze 24 jongeren, 5 begeleiders en een sociaal werker uit met een diversiteit in artistieke en sociale achtergrond om zeer intensief ideeën, gedachten en ervaringen uit te wisselen omtrent de actieve rol van jongeren binnen kunsteducatie.

Drempelverlagers gezocht voor Publiek Aan Zet 4

Publiek Aan Zet 4 zoekt vrijwilligers om op een laagdrempelige manier de weg naar een theatergezelschap te vinden!

De gelatinesite in Hasselt doet gedurende 1 maand dienst als pop-up-labo om te werken aan (het prototype van) een mobiel concept voor onthaal en promotie van theatergezelschap Het nieuwstedelijk.

Het nieuwstedelijk is het stadsgezelschap van Genk en Hasselt. In een eerste fase van ons project (voorjaar 2017) hebben participanten van Publiek Aan Zet zich over de vraag gebogen: hoe kan Het nieuwstedelijk écht jullie stadsgezelschap worden? Het is gebleken dat het publiek onvoldoende op de hoogte is van Het nieuwstedelijk en hun rol als stadsgezelschap.

Jeugdwerk zonder grenzen!

'Hoe kan ik mijn jeugdwerking toegankelijker maken voor nieuwkomers?'

'Hebben die jongeren trauma's?'
'Hoe leg ik een spel uit aan anderstaligen?'

Veel nieuwe antwoorden op vaakgestelde vragen over vluchtelingen in het jeugdwerk lees je vanaf nu op wereldspelers.be!

De wereld begint in de schoolbuurt. Draaiboek voor trekkers ‘Buurten met erfgoed’

Onder de verzamelnaam ‘Buurten met erfgoed’ organiseerden tal van scholen, verspreid over uiteenlopende gemeenten, verschillende activiteiten voor hun leerlingen rondom het lokale erfgoed aanwezig in de schoolbuurt. Vanuit de overtuiging dat het leren kennen en begrijpen van de wereld, start vanuit de eigen leefwereld en (school)buurt.

AmuseeVous gaat mollen in Antwerpse musea

Een primeur voor de Antwerpse Museumnacht dit jaar: De Mol - Museum Edition! AmuseeVous gaf het concept in handen van een doordacht en slinks jongerenteam en liet hen, met de nodige ondersteuning, volledig vrij in het uitwerken hiervan.

Net zoals in het bekende tv-programma zal een team opdrachten proberen uit te voeren en op te lossen in het bijzijn van een mol die het spel probeert te saboteren. Klein verschil? Je speelt het spel niet in Zuid-Afrika, maar in drie Antwerpse musea: FOMU, M HKA en Mayer van den Bergh. De vraag blijft ‘Wie is de Mol’?

Ga jij de uitdaging aan? Bezoek Museumnacht Antwerpen op zaterdag 5 augustus en ontmasker De Mol!

.

Speurneuzen met Vieg!

Schatten van Vlieg geeft deze zomervakantie opnieuw de kans aan kinderen tot 12 jaar om samen met hun ouders verschillende cultuurhuizen op een speelse manier te ontdekken. Op 300 locaties - musea, kastelen, bibliotheken, talrijke festivals, ... - in Vlaanderen en Brussel gaan kinderen op schattenjacht. Met als thema Ruik jij wat ik ruik biedt hun neus het antwoord op de verschillende vragen. Wie het einde van de speurtocht haalt, krijgt een geurpakje met geurspelletjes en opdrachten uit de schatkist.

In samenwerking met Vlieg creëerde Mooss de drie verschillende geurpakjes. Binnenin vind je creatieve en filosofische doe-opdrachten en scratch en sniff zones met échte geur.


Train-de- trainer Buurten met erfgoed

Het project 'Buurten met erfgoed' laat basisscholen het verhaal achter hun eigen omgeving ontdekken. Het traject loopt gedurende een volledig schooljaar en resulteert in tal van activiteiten waarbij leerlingen van de tweede graad van het lager onderwijs kunnen kennismaken met het erfgoed in hun schoolbuurt. Tijdens het coachingstraject werkt een groep leerkrachten van diverse scholen nauw samen met lokale erfgoedpartners.

Ook interesse om een coachingstraject op te starten in je gemeente of regio?

#jeugdwerkwerkt

Ambitie kost wat! Dat kaart het jeugdwerk aan via #jeugdwerkwerkt!

Steeds meer organisaties. Hogere verwachtingen. Geen extra middelen. Logisch is anders.

Aan enthousiasme geen gebrek, maar we worden afgeremd in onze ambities en mogelijkheden. Tijd voor actie!

Historisch BAZART moment

BAZART Antwerpen sloot hun kamp af met een knaller. Voor het eerst stappen de eigen leden mee in de begeleidersboot.

Vol trots kregen ze als overgangsrituaal op de laatste avond van het kamp hun begeleiderstrui! Van een historisch moment gesproken.

Terugblik: Molenstage Jong redt Oud

Begin juli verzamelden 16 jonge enthousiaste kinderen in en rond de Keijersmolen in Molenbeersel, Kinrooi. Dit is een van de vijf geselecteerde pilootprojecten van Jong redt oud, een educatief en participatief erfgoedproject van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed van de Provincie Limburg.

Vier dagen lang werden de kinderen helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de windmolens. De molenaar toonde hen hoe de molen werkt, en hoe ze zelf graan kunnen malen. De kinderen bakten broodjes of pizza met hun zelfgemalen bloem en knutselden hun eigen windmolen in elkaar. Daarna nog een oud molenlied zingen en een filmpje maken over de geschiedenis van de Keijersmolen. Sowieso een geslaagde stage!

Meer foto's vind je hier.

Mooss draait groene rondjes

Samen met Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege en meer dan 130 andere deelnemende bedrijven en organisaties gaven Mooss én OPEK de aftrap van de Green Deal Circulair Aankopen.

Circulaire economie richt zich op een maximale herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en een minimaal waardeverlies.

Zat uw najaar al vol?

De zomervakantie lonkt, maar we kijken bij Mooss evengoed al uit naar een gezellig druk najaar. Had je onze papieren brochure nog niet volledig van A tot Z uitgelezen? Geen nood! Je vindt ons volledig aanbod, met meer dan 30 nieuwe workshops en vormingen, ook hier, op onze website. .

Ow jong, we staan in de krant! Jong redt Oud in Limburg

Jongeren gaan actief aan de slag met onroerend erfgoed in Limburg. En dat is van belang wist ook de krant, uiteraard!

Jong redt Oud is een erfgoedproject van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) Limburg. Jong redt Oud is een educatief en participatief project waarbij kinderen en jongeren een erfgoedsite, monument, of landschap met erfgoedwaarde in hun omgeving ‘adopteren’. Momenteel lopen er 5 pilootprojecten, die begeleid worden door Mooss in overleg met het PCCE.

In Grote Spouwen helpen schoolkinderen het kerkhof onderhouden, op de archeologische site in Grote Brogel mogen jongeren helpen opgraven en in Kortessem kan de Chiro een oude schuur lemen.

Benieuwd naar meer? Lees dan even het onderstaande artikel.

Jongerencommunicatie tussen koffie en croissants

Elke maand serveert Publiek Centraal ontbijt met sloten inspiratie. Na koffie, croissants en nog ander lekkers schotelen krijgen interessante sprekers het woord, telkens met interessante tips om in social profit en overheid meer publiek te bereiken.

Op donderdag 11 mei strijkt AmuseeVous neer in Leuven met een vorming rond jongerencommunicatie. Klaar om als organisatie meer jongerenproof te worden? Schrijf je dan in via deze link en ontdekt 5 tips om meer jongeren te bereiken. Kurt Jacobs vertelt je in dezelfde sessie ook hoe je de pers kan halen.

Vakantie voor iedereen?

Tijdens de zomermaanden veronderstel je dat iedereen van een fijne, zorgeloze vakantie geniet bomvol leuke activiteiten: een uitstap, een jeugdkamp, bij vriendjes gaan spelen, op reis gaan …

Voor heel wat kinderen is de vakantieperiode niet zo zorgeloos. Omwille van vele redenen (zoals financiële problemen of familiale omstandigheden) vallen ze uit de boot, terwijl net deze kinderen het meest nood hebben aan een deugddoende vakantie. Meestal staan zij gedurende het hele jaar al behoorlijk onder druk. Maatschappelijk kwetsbare kinderen vinden vaak de weg niet naar het reguliere vrijetijdsaanbod. Daarnaast heeft een gezin dat in armoede leeft vaak niet de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Nochtans hebben zij ook recht op spel en ontspanning.

Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren, en Speelweken voor kinderen die in een opvangcentrum leven.


Sint - Norbertus: school vol verhalen

De leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar van de Sint-Norbertusschool in Heverlee gingen op zoek naar het rijke verleden van hun school. Met de hulp van vijf Mooss-begeleiders wekten de leerlingen verhalen van toen weer tot leven op een muzische manier.

Art Art Baby Hasselt

In het kader van Kunstennacht Hasselt op donderdag 11 mei lanceert AmuseeVous ‘Art Art Baby’. Een uitdagend én competitief spel dat jongeren alle plekken van Kunstennacht laat zien én beter leert kennen.

Bepaal je eigen parcours, kies zelf de opdrachten en zorg ervoor dat je op het eind van de rit de hoogste score hebt, want zo ga je naar huis met een geweldige prijs.

Art Art Baby valt te spelen op Kunstennacht Hasselt en is helemaal gratis. Bezoek vanaf 18u één van de deelnemende musea, waar je de lijst met opdrachten kan bemachtigen, en begin – alleen of in groep – te strijden voor de hoofdprijs.

​Studienamiddag Buurten met erfgoed - 5 mei 2017 - CC Westrand Dilbeek

'Buurten met erfgoed' nam de afgelopen jaren flink wat basisscholen van een aantal pilootgemeenten mee op zoektocht naar het verhaal achter hun eigen schoolbuurt. Die ervaringen uit de pilootprojecten willen we nu graag delen met alle actoren die een 'Buurten met erfgoed'- traject in de eigen omgeving of (deel)gemeente kunnen of willen organiseren. Welke rol kan de cultuur- of erfgoedambtenaar, een lokale vereniging, een heemkundige kring, de erfgoedcel, het regionale landschap, de MOS-begeleider in een dergelijk traject spelen? Wie neemt het initiatief? Wie trekt het traject en wie coacht het? En vervolgens: hoe ga je aan de slag?

DIY Summerschool 2017 - Brussel

Van 4 tot en met 13 augustus organiseert Mooss ism dansen dansen, HETPALEIS, Zinnema, Destelheide (België), Dance and the Child International (Nederland) en Ustanova Skc Student Cultural Center Institution Novi Sad (SCCNS, Servië) een DIY Summerschool in Brussel (Destelheide, België). 24 jongeren vanuit België, Nederland en Servië worden samen gebracht om ideeën en gedachten uit te wisselen omtrent dans, muziek en theater en mogen zelf het programma ineen steken!

We zijn op zoek naar 4 Belgische en 4 Nederlandse jongeren die zin hebben om te bewegen; muziek te maken en theater te spelen, graag willen samen werken met andere jongeren en actief mee het programma ineen willen steken.


Band Lab (XL) 2017

Repeteren in garages beu? Op zoek naar bandleden om volop te experimenteren en muzikaal te knallen?

Niet twijfelen, Band Lab (XL) is waar je deze zomer moet zijn, een pop-, rock- en jazzstage voor jongeren! Je vormt met de andere deelnemers rock/pop/jazz bands en wordt gecoacht door een team van ervaren muzikanten. Vijf volle dagen tijd om samen muziek te creëeren.

Mooss is meer dan blij dit jaar de organisatie van deze kampen over te nemen van Jeugd en Muziek Brussel. Inschrijven kan voor 20 maart door te mailen naar heleen@mooss.org. Alle praktische informatie hoor je van simon@mooss.org! Instrumentervaring wel vereist.Iedereen cactust op Studio Cactus!

Ik cactus. Jij cactust. Iedereen cactust vandaag de dag. Maar de hipste Cactus Crew spot je op 17 maart in OPEK Leuven. Studio Cactus, het Leuvens kunstenfestival voor én door jongeren staat weer voor deur!

Een enthousiast team van 8 jongeren neemt de organisatie van dit festival van A tot Z in handen. Artiesten kiezen, techniek verzorgen, promotie voeren, ... Van flyerontwerp tot social mediapost, van websitedesign tot communicatieplanning, ze doen het allemaal zelf! Uiteraard met de professionele ondersteuning van Artforum vzw en Mooss.


Publiek gaat weer Aan Zet!

We starten met Publiek Aan Zet-4! Daarvoor trekken we in samenwerking met het nieuwstedelijk terug naar het theater.

De uitdaging: hoe kan het nieuwstedelijk écht het stadstheater van Hasselt en Genk worden? Wil je de achter-, boven-, onder- en binnenkant van theater ontdekken, nadenken over banden met het publiek en mee de handen uit de mouwen steken? Ben je niet vies van een brainstorm en wat experiment? Heb je tijd tussen eind maart en midden oktober 2017? Dan zijn we op zoek naar jou!

Loop stage bij BAZART

Kunstjeugdbeweging BAZART zoekt een stagiaire werving en promotie in stad en bij uitbreiding provincie Antwerpen (Turnhout en Mechelen). Dit om de begeleidersploeg en naamsbekendheid nog te vergroten. Klaar om de wervingsplannen voor BAZART Antwerpen te organiseren en uit te voeren? Om online en via lokale pers promo te voeren? Of ben je een geboren netwerker en heb je zin in het opzetten van samenwerkingen met andere Antwerpse culturele jeugdorganisaties en educatieve instellingen?CLOSE festival komt dichterbij

Aan elke a capella zanger en/of - liefhebber, zaterdag 28 januari is het in Leuven te doen!

Het CLOSE festival landt namelijk weer in OPEK. Op de planning pittige workshops zoals backing vocals, masterclass wereldsongs en één uur persoonlijk advies van de stemdokter.

Na de inspanning, krijg je nog een wervelwind aan concerten. Met een festivalticket in de hand krijg je zo'n 9 bands te zien, van folky trio tot een twintigkoppig koor.

Dit was ... Summerschool Dans 2016

Mooss organiseerde in augustus 2016 een achtdaagse summerschool dans als groepsuitwisseling in samenwerking met een aantal partners nl. DaCi (Dance and The Child International, Nederland), dansen dansen (danseducatieve website) en HETPALEIS (theaterhuis voor kinderen en jongeren, Antwerpen, België).

Hiervoor nodigden ze 16 Belgische en Nederlandse jongeren en 4 begeleiders uit met een diversiteit in achtergrond en ervaringen om zeer intensief ideeën, gedachten en ervaringen uit te wisselen omtrent de actieve rol van jongeren binnen danseducatie.

Mooss amuseert zich verder in 2017!

Feest!! Mooss en AmuseeVous vzw slaan vanaf 01.01.17 de handen in elkaar en worden één organisatie.

Omdat we nog meer kinderen en jongeren goesting in kunst en erfgoed willen geven.

We klinken samen op een inspirerend en extra artistiek jaar.

Tot in 2017!

KORDAAT Festival 2016

Wie een hoop enthousiaste tieners bijeen wil treffen moet 22 november even op het Theaterplein Antwerpen komen piepen.

KORDAAT Festival, een project van Kavka, JC Bouckenborgh en Mooss, barst donderdag immers helemaal uit zijn voegen. Op dit gloednieuw winterfestival voor 12 tot 18 jarigen toont jong artistiek talent, de KORDAATERS, wat ze kunnen.

Wij willen van ons dak af!

Jong geweld en nood aan een fysieke ruimte om artistieke of culturele activiteiten te organiseren? OPEK & mijnLeuven slaan de handen in elkaar om meer toegankelijke en laagdrempelige ruimtes voor jongeren te creëren.

Vanaf 2017 stelt OPEK dan ook het dak- of jeugdlokaal van OPEK jaarlijks 10 avonden open voor jongeren en dit aan de sterk verlaagde prijs van slechts 30 euro!

Cultuurzaam

Een checklist voor duurzame catering op film- en tv sets en een carpoolgroep voor cultuurprofessionals.

Een handige toolkit voor organisaties en professionals uit de cultuur-, jeugd- en mediasector om systematisch hun energieverbruik en CO2-uitstoot te verlagen? Het bestaat, eindelijk! Pulse Transitienetwerk Cultuur verzamelt n.a.v. de tweede Vlaamse klimaattop op Cultuurzaam richtlijnen, tips, advies voor gedragsverandering en duurzame keuzes.

Wij zeggen volmondig: JA!

Freelance docenten gezocht

Mooss zoekt een nieuwe lading theater - en dansfreelancers. En daar kan jij wel eens tussen zitten!

Lees de volledige functieomschrijving hier.

Coronatip: Doe-het-zelf-kunst in de huiskamer met Musée Maison.

Heel de maand maart is het Jeugdboekenmaand met dit jaar als thema kunst. Nu er her en der evenementen afgelast worden heeft Bamm! Het perfecte boek om samen thuis kunst te ontdekken.
'Musée Maison: doe het zelf kunst' brengt het museum naar de huiskamer en wil kinderen en gezinnen inspireren om kunst en erfgoed met nieuwe ogen te bekijken. Ga snel samen met je kind aan de slag!
Bestellen hier

Reg'arts décalés

Et bien, we staan in de "gazette"! Meer bepaald met Public à L'oeuvre, de Waalse versie van Publiek Aan Zet.
Lees er alles over op de blog of ga gewoon kijken naar de expo die deze Carolos in elkaar hebben gestoken van 10/11/16 tot 17/02/17 in musée des Beaux-Arts in Charleroi.

Dieper dan Shakespeare, hoger dan de kathedraal.

‘Een intense beleving van het erfgoed in de eigen schoolomgeving kan een ervaring zijn die dieper gaat dan Shakespeare en hoger dan de kathedraal’ ... We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen!

De brochure ‘Dieper dan Shakespeare, hoger dan de kathedraal’ wil scholen, erfgoedorganisaties en gemeentebesturen ertoe aanzetten om samen de rijkdom en mogelijkheden van het lokale erfgoed te ontdekken En je kan de brochure hier simpelweg dowloaden.
Graag gedaan!

Aftermovie Summerschool dans in Finland!

*De Summerschool Finland aftermovie*
Afgelopen zomer trok onze dansverantwoordelijke Dafne samen met enkele freelance dansdocenten en een groep Belgische jongeren naar Tampere, in Finland. Daar werkten de jongeren samen met Finse jongeren rond het thema "identiteit".

Nieuwe Mooss-gezichten!

Een nieuw werkjaar. Een nieuwe start. Twee nieuwe gezichten.
Mogen we u voorstellen aan:
Jolijn, de nieuwste BAZART-medewerker. Ze is binnen het BAZART-team verantwoordelijk voor de communicatie, werving & inclusie.
en Sarah; verantwoordelijke voor erfgoed en musea binnen Mooss.
Welkom dames!

Vakantie!

Tot en met 15 augustus is het Mooss-kantoor gesloten. Tot dan!

Kinderen toegelaten

Onze erfgoedspecialiste Chris schreef voor Heemkunde Vlaanderen een artikel over hoe een gezinsvriendelijke erfgoedactiviteit organiseren.
Ze gaf verschillende vormingen in Heusden-Zolder, Mechelen, Brugge, Heverlee en Gent. In dit artikel staat een verslag van die vorming en hoe de methodiek van Mooss daarin wordt toegepast.
Je kan het artikel hier downloaden.

Hoera!

Gisterenavond kreeg Mooss samen met de musea voor schone kunsten, fotografie & BPS22 uit Charleroi de prijs aKcess Boost voor "Public à l'oeuvre" (de Waalse versie van Publiek Aan Zet)! Initiatieven aanmoedigen die iedereen de kans geven om cultuur te ontdekken en ervan te genieten, dat is de ambitie van het aKCess collectief. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Bedankt aKCess!

Buurten met erfgoed

‘Buurten met erfgoed’ is een project van het agentschap Onroerend Erfgoed i.s.m. Faro, CANON Cultuurcel, Educatie voor Duurzame Ontwikkeling, Heemkunde Vlaanderen, Herita, De Bardijnen en de regionale erfgoedcellen. Mooss zorgt voor de creatieve begeleiding. Je kan het project volgen via de blog. Hier kan je alvast de eerste post lezen.

Wil jij onze makker zijn?

Wij zijn op zoek naar makkers die het goed met ons menen. En dus ook durven eerlijk zijn tegen ons. Die ons feedback kunnen geven, input en hulp kunnen bieden. Die mee onze missie willen uitdragen en nadenken over ons beleid. Maar die we ook graag zelf iets geven. Want een échte vriendschapsrelatie is tweerichtingsverkeer. Wij bieden try-outs, sneak previews, inspiratie, artistiek verantwoorde wensen en cadeautjes. Maar wij bieden ook vooral onze dankbaarheid. In tijden zoals deze willen we ons richten op de kracht van mensen. En die krachten bundelen.
Lees hier meer ...

PUBLIC À L’ŒUVRE

Dat Mooss de kaart van de participatie trekt, is al lang geen geheim meer. Het Publiek Aan Zet (PAZ)-team zette in 2014 met een groep geëngageerde vrijwilligers een tentoonstelling op in het M Museum in Leuven; Dinges. En in 2015 programmeerde PAZ heel wat randactiviteiten bij Het Theaterfestival. Over deze twee projecten vind je alles op de website.
En in 2016 trekt PAZ de taalgrens over! Naar Charleroi! En maintenant c'est en français hein, ah non peut-être! Dus PAZ wordt dit jaar PAO; Public à l’œuvre. Met bijbehorende website. Nog tot 21 maart kan er ingeschreven worden. Ken jij Carolos (inwoners van Charleroi) met een cultuurminnend hart? Dan mag je de oproep op de website altijd delen.

de summerschool aftermovie!

Afgelopen zomer organiseerden we een summerschool dans voor 10 Belgische en 10 Finse jongeren. Dit deden we in samenwerking met de Finse partner Jotain odottamatonta ry en met de steun van Erasmus+/Youth in Action, JINT vzw en in nauwe samenwerking met het Kunstencentrum STUK (Leuven), OPEK (Leuven) en het festival Theater aan Zee (Oostende). Bekijk de aftermovie!

Het Publiek is Aan Zet!

en dat op een heel gezellige, sfeervolle manier. Volg het relaas van de Publiek Aan Zet-vrijwilligers op Het Theaterfestival hier!

BAZART Genk!

En BAZART Genk is een feit!!!
Onze kunstjeugdbeweging blijft uitbreiden.

Vanaf oktober dus ook een werking in Genk.
Inschrijvingen zijn op 1 mei gestart en lopen via de website.

De kleine Pollock!

Op zondag 26 april waren de kinderen in Beerse even allemaal Jackson Pollock.

In onze meerdaagse workshop Ik ben een kunstenaar komt elke dag een nieuwe kunstenaar aan bod. Je krijgt inzicht in hun denkwereld en gaat met diverse materialen en technieken aan de slag.

Jonas bij de minister!

Jonas was daar niet zomaar.
Hij overhandigde mee het jongerenmanifest 'Niemand is cliché'.
Meer info hierover vind je hier.

Be(k)leef het Lam Gods!

Be(k)leef het Lam Gods!
Provincie Oost-Vlaanderen vroeg ons een educatief pakket te ontwikkelen rond de renovatie van het Lam Gods. En zo geschiedde ...
Lees hier het artikel op De Redactie en bekijk hier het filmpje van AVS.

Stickyheadz

Om de namiddagdip tegen te gaan: doe eens wat met dat stapeltje post-its op je bureau!

Musée Maison, Doe-het-zelf-kunst ... ideaal boek voor de jonge kunstenaars in huis!

Mooss maakte een boek! Maar niet zomaar een boek.
In Musée Maison (dat boek dus) worden 28 tot de verbeelding sprekende hedendaagse werken uit de collecties van SMAK, M HKA, Mu.Zee en M (Cera collectie) toegelicht en aan de hand van een educatieve doe-opdracht op speelse wijze verder uitgediept. Musée Maison brengt het museum naar de huiskamer en wil kinderen, gezinnen, klassen maar ook jeugdwerkingen inspireren om kunst en erfgoed met nieuwe ogen te bekijken.
Lees verder ...

Ge zijt zelf competent! - de resultaten

Vorig schooljaar vond het nascholingsproject 'Ge zijt zelf competent!' plaats; een methodisch traject voor artistieke interdisciplinaire projecten binnen het Deeltijds Kunstonderwijs. Mooss begeleidde 5 verschillende academies (Eeklo, Vilvoorde, Izegem, Mechelen en Knokke-Heist) in een traject ...
Lees meer ...

Vers van de pers!

Het onderzoeksrapport van Publiek Aan Zet!
M, Mooss en Cera gingen het experiment aan en laten het publiek zélf een tentoonstelling van A tot Z in elkaar steken. Het resultaat? Dinges, het pilootproject van Publiek Aan Zet. Het resultaat van dit traject goten we in een onderzoeksrapport dat je hier kan downloaden.

BAZART zoekt begeleiders!

BAZART, onze eigenste kunstjeugdbeweging zoekt begeleiders!

BAZART wordt georganiseerd in Leuven, Antwerpen en Turnhout. Ben jij 16 of ouder en voel je je geroepen om de begeleidersploeg te versterken? Mail dan naar bazart@mooss.org!

You go, BAZART!

De BAZART-blauwerds van Antwerpen stuurden een tijdje geleden zelfgeschreven mythes in zelfgemaakte enveloppen met speciale postzegels op naar onze koning. En jawel, ze kregen antwoord terug!

Wat als ze niet terugkomen?

"Bemiddeling, toeleiding en educatie zijn de hefbomen om van onze theaterzalen en musea geen tijdelijke munitiefabrieken en ­depots te maken, zoals ooit her en der realiteit was. De kunstinstelling als meervoudige leerzone is wellicht de beste hoop op de toekomst." - Stefaan Vandelacluze.

Lees het pleidooi van onze coördinator.

break it and fix it!

Wien - onze stafmedewerker audiovisuele kunsten - gaf vorige vrijdag de workshop "break it and fix it" in het designmuseum van Gent. Ziehier één van de maaksels!

Liliana Porter

Luana - onze voormalige stafmedewerkster theater - stelt ons voor: Liliana Porter!