Toon alle workshops
De workshops zijn gefilterd op

(h)Appklaar! - de vorming

navorming • Audiovisueel • 18+

David Hockney is ver in de 70 en maakt zijn schilderijen tegenwoordig op de iPad. Dat kunnen wij ook! We fotograferen, tekenen, filmen, maken collages … en dat allemaal op de iPad.

We zoeken uit met welke apps we ons kunnen uitleven en gebruiken ze door elkaar. We nemen een foto als achtergrond voor een schilderij en plaatsen er tekst op. Of helemaal omgekeerd!

Je camera vertelt het: video

navorming • Audiovisueel • 18+

Nieuwe media beloven interessante mogelijkheden voor in de klas of het jeugdwerk, maar hoe pak je dat concreet aan? In deze vorming exploreer je verschillende toepassingen.

Kijk, ik vlieg: filmen met green screen

navorming • Audiovisueel • 18+

Vlieg of beweeg in de imaginaire wereld van een zelfgemaakte tekening. Green screen is een makkelijke techniek die je overal kan toepassen. Speel zelf voor weervrouw - of man voor je weerkaart. Transporteer jezelf tegen een exotische achtergrond met romeinse villa’s of kruip als mier in donkere, ondergrondse gangen. Geen wereld te gek om even in rond te dwalen!

Green screen is een toegankelijke manier om via special effects je geschiedenis of wetenschappelijk instructiefilmpje origineel aan te pakken. Hoe je je leerlingen of deelnemers zelf aan de slag zet met deze techniek kom je hier te weten. In deze vorming werken we met iPads en volgende apps: DoInk, Imovie en Stopmotion.

Kleuters & iPads

navorming • Audiovisueel • 18+

Hoe gebruik je iPads in de kleuterklas? Ook kleuters nemen al kiekjes met de smartphone van papa of mama. Hoe kan je op speelse wijze de kleuters laten experimenteren met fotografie?

Via opdrachten op hun maat, nemen ze beelden en leren ze kijken naar het resultaat. We experimenteren en onderzoeken hoe we fotografie met een groep kleuters kunnen aanpakken.

Stopmotion - de vorming

navorming • Audiovisueel • 18+

En plots kleedt een sjaal je aan, beweegt een stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stopmotion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan plots vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie!

Bij stopmotion rijg je verschillende foto’s aan elkaar tot een filmpje. Deze techniek is heel laagdrempelig en biedt toch snel verrassende én humoristische resultaten. Bovendien is stopmotion makkelijk bruikbaar in diverse vakgebieden. Ook wie al ervaring heeft met deze techniek krijgt een waaier aan materialen en mogelijkheden mee.

In deze vorming kiezen we ervoor met iPads te werken.

Zonder tekst: fotograferen voor websites

navorming • Audiovisueel • 18+

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. In deze vorming is het de bedoeling om dat cliché te bevestigen.

Je gaat op zoek naar sprekende beelden of probeert een bestaand beeld aan het spreken te krijgen. Niet letterlijk natuurlijk, maar door een beperkte, maar gerichte nabewerking. Hoe maak je geslaagde foto’s voor je website? Hoe maak je die ene foto van een activiteit die zowel de sfeer als het geheel vat?

Dat zoek je samen met de groep uit waarbij je je ook praktische en methodische tips & tricks krijgt van hoe dit samen met kinderen en jongeren te doen.