Bescherm je omgeving én steun zo jonge kunstenaars!

Omwille van de coronacrisis werden projecten, opdrachten en evenementen in de creatieve sector afgeblazen. Na het gedeeltelijk schrappen van projectsubsidies in de kunsten, is dit opnieuw een heuse streep door de rekening van vele, vooral startende, kunstenaars. Om deze kwetsbare groep jonge kunstenaars nu, maar ook in de toekomst te kunnen blijven steunen, trekt AmuseeVous de verkoop op gang van herbruikbare mondmaskers met designs van jong artistiek talent. De opbrengst gaat integraal naar het steunen van jonge kunstenaars. Zo bescherm je niet alleen je omgeving tegen COVID-19, maar bied je ook opnieuw zuurstof aan een hele generatie jong talent

Onder het motto ‘Bescherm jezelf én steun zo jonge kunstenaars’ trekken onze collega's van AmuseeVous de verkoop en distributie van herbruikbare mondmaskers op gang, geproduceerd door een Belgisch bedrijf én conform de eisen voor de bestrijding van het coronavirus.

De maskers worden op dit moment hier verkocht aan € 17,5 per masker (inclusief btw). 1/3 van de prijs gaat naar het coveren van de productiekosten. De opbrengst gaat integraal naar het steunen van jonge kunstenaars. 1/3 van de prijs gaat immers rechtstreeks naar de jonge kunstenaars zelf, bovenop de vergoeding voor hun design. Het overige 1/3 van de prijs gaat naar AmuseeVous, waardoor zij in de toekomst met onze artistieke projecten jonge kunstenaars én jonge vrijwilligers kunnen blijven financieel ondersteunen.

Er zullen in de beginfase een beperkte oplage mondmaskers geproduceerd worden, ontworpen door Nina Vandeweghe, Edouard Schneider & Grotezk.
Bij een grotere vraag naar unieke mondmaskers, hernemen ze de productie en gaan ze op zoek naar 3 nieuwe kunstenaars. Zo spelen ze in op de nood, bieden ze steeds nieuwe designs aan en geven ze nog meer jonge kunstenaars de kans.

Ben jij een kunstenaar tussen 16-30 jaar die ook graag een mondmasker wil ontwerpen? Meld je dan hier aan.