Dag van de Arbeid - kunstige inspiratie

Dag van de Arbeid vandaag. Ons kunsteducatief team deelt met plezier enkele leuke opdrachten rond het thema 'werk'. Om samen te doen met de hele familie, binnen of buiten!

Audiovisuele kunst

1. Gevraagd: lef voor een actiefoto!!
Ga op zoek naar iemand die in deze coronatijden nog aan het werk is bv een winkelbediende, een vuilnisman, een tuinman...
Vraag of je een foto mag nemen... opgelet, kom niet te dicht! Laat hem niet poseren maar vraag of hij wil voortwerken.

Experimenteer met de hoek waaruit je fotografeert: zo kan je voor een heldhaftige pose zorgen door vanonder uit te fotograferen.

2. Opgepast! Paparazzi

Zoek iemand die aan het werk is...in de keuken, de tuin,....neem een stiekeme foto zonder dat hij of zij het weet.

3. Fototruukjes

Kies een werkje/klusje in huis en geef er een draai aan… Zo kan je bijvoorbeeld een bad nemen in een kookpot? Laat je fantasie de vrije loop: de truuk zit in perspectief!


4. Maak een fotoroman

Maak een verhaal met foto's, eigenlijk een strip! Kies twee gereedschappen, maak een verhaal en laat de foto's tot leven komen met tekstballonnen.


Beeldende kunst

1. Laat je inspireren door het Realisme

Realisme brengt de werkende mens in beeld: een primeur! Voor de eerste keer zijn gewone arbeiders belangrijk genoeg om als onderwerp te dienen voor een kunstwerk.
Pak dus je schetsboek en teken iemand die aan het werk is.


Muziek

1. Laat je inspireren door je huis
Zoek naar verschillende soorten werkmateriaal en ontdek de verschillende klanken die je er mee kan maken. Experimenteer en maak je eigen muziekstuk!

Dans

1. Opruimtijd met een swing!
Opruimen, saai? Misschien moet je eens proberen om een choreo te bedenken en je al dansend tussen het speelgoed te bewegen.Pro-tip: kan je ook al dansend alles opruimen? Experimenteer met je lichaam en bedenk knotsgekke dansbewegingen!