Inspiratie op locatie

Vanop afstand laten wij jong én jong van geest experimenteren met kunst. Opdrachten zonder al te veel gedoe en die je overal kan doen, maar steeds met een kunsteducatieve draai.

Dans

Kies een plek in de ruimte (een stoel, muur, klimrek…) en verzin 4 verschillende poses waarmee je de ruimte gaat invullen met je lichaam. Probeer door je standbeeld een leuk detail/vorm/verhaal over die plek te vertellen. Probeer dit uit in je eentje of met je hele bubbel.

Inspiratie: Willi Dorner en zijn Bodies in urban spaces

De Oostenrijkse choreograaf Willi Dorner richtte in 1999 zijn eigen gezelschap op. Hij creëert dansvoorstellingen, maar ook (pubieke) interventies en evenementen die onze perceptie van het dagelijkse leven veranderen. Hij werkt vaak interdisciplinair, in samenwerking met kunstenaars en wetenschappers.

Bodies in Urban Spaces is een stadschoreografie voor een grote groep dansers. De dansers vormen een menselijke ketting en leiden het publiek door publieke en semi-publieke plaatsen. Met Bodies in Urban Spaces wil Willi Dorner niet alleen de functionele structuren van de stad blootleggen, maar ook de beperkingen van onze bewegingsmogelijkheden daarin. De menselijke sculpturen die de dansers op de meest onverwachte plekken vormen, zetten aan het denken en veroorzaken frictie in de omgeving. Omstaanders, voorbijgangers en bewoners worden geconfronteerd met hun eigen bewegingsgedrag en gewoontes.

Theater

Ga op wandel en zoek verlaten plekjes. Sta even stil en laat je fantasie op volle toeren draaien. Bedenk een mini locatietheater voorstelling! Begin bij het begin: bv. wie of wat woonde er in dit kleine verlaten huisje en waarom nu niet meer?

Audiovisuele kunsten

Maak een foto met een spiegelend oppervlak erin. Hoe zie je de kamer nu anders?

Inspiratie: Vivian Maier, een Amerikaanse straatfotografe, maakte honderden foto’s van spiegelende voorwerpen.
Zie ook de fotografieworkshop van Mooss: He, ken ik jou van ergens?