Kunsteducatieve workshops Paradise Kortrijk

We dromen allemaal van een paradijselijk leven zonder zorgen, maar hoe bekomen we dit? Hoe bouwen we samen aan een betere wereld?Ga, dankzij onze workshop voor scholen, ook met je klas aan de slag rond deze vragen!

Want wat is dat nu ‘het’ paradijs? En hoe zou dat er dan uitzien? Een oerwoud waar iedereen in bomen woont of juist een ‘smart city’ met alle technologische snufjes?
Onder begeleiding van Mooss gaan klassen met deze vraag aan de slag. Geïnspireerd door het manifest ‘The Third Paradise’ van Michelangelo Pistoletto filosoferen we met leerlingen over een plaats waar de natuur & technologie perfect in balans zijn.

Hoe het derde paradijs er uit kan zien, werken we uit in een utopische maquette of een stop-motion filmpje geïnspireerd door de klasgesprekken. De resultaten van deze workshop zullen ook te zien zijn tijdens Paradise Kortrijk.

Praktisch

Wanneer: op schooldagen, elke voor- of namiddag vanaf 23 januari -15 mei 2021
Duur: 100 – 150 minuten maximum
Wie: leerlingen vanaf 4 jaar – 12 jaar
Waar: coronaproof in de school zelf
Kostprijs: € 2,5 per kind met een minimum van € 30 per workshop
Info & reservaties: Hendrik Veuchelen: atelier@be-part.be, 016 65 94 65

Paradise Kortrijk

Het succesvolle kunstenfestival PLAY Kortrijk uit 2018 is uitgegroeid tot een triënnale voor actuele kunst. In 2021 draagt de triënnale de titel Paradise Kortrijk en zal deze van 19 juni tot 24 oktober 2021 het hart van Kortrijk inpalmen.

Dit internationale kunstenproject put inspiratie uit onze tijdsgeest en onze nooit aflatende dromen van het paradijs. We dromen allemaal van een paradijselijk leven zonder zorgen, maar hoe bekomen we dit? Wat betekent het paradijs voor ieder van ons? Hoe bouwen we samen aan een betere wereld?

Hedendaagse kunstenaars ontleden deze vragen vanuit een sociaal, ecologisch, architecturaal of technologisch standpunt, met een tentoonstelling die balanceert op de verhouding tussen utopie en realiteit als resultaat.

Paradise is zowel een interactief kunstenparcours in de publieke ruimte, als een inspirerende tentoonstelling op unieke locaties in Kortrijk. De bezoeker wordt uitgenodigd om actief na te denken over de impact van zijn handelen en over hoe zijn acties kunnen bijdragen aan een meer tolerante en respectvolle gemeenschap.

Patrick Ronse (Be-Part, Platform voor actuele kunst) en Hilde Teerlinck (Han Nefkens Foundation) zijn de curatoren van dit project.