Mooss en het stripfestival

Op 10 mei ging normaal het internationale stripfestival door in Casino Knokke. Wij zijn daar elk jaar van de partij voor een reeks van workshops. Corona besliste daar dit jaar anders over. Maar we zaten niet stil op onze... stoel. En we bedachten vanuit de verschillende disciplines iets rond strips en comics met als gemeenschappelijk thema de stoel.

Muziekopdracht: Zoek een leuke stoel en probeer elk op elk stukje stoel te roffelen met je handen. Hoor je andere klanken? Maak een stukje muziek met al de klanken die je leuk vond bij het roffelen.

Beeldende opdracht: Maak een grote tekeningen met stoelen. Hoe? Experimenteren maar. Gebruik bv. alle mogelijke lijnen van stoelen en vul de tussenstukjes in met patronen, bollen of woorden.

Audiovisuele opdracht: Neem foto's of teken verschillende stoelen. Welke stripfiguur past bij de verschillende soorten stoelen? Wiens onderbroek zie in dit filmpje?

Dansopdracht: Bedenk 5 verschillende vormen rond een stoel en verbindt die aan elkaar, doe de stoel weg en voer de bewegingen uit in een dans.

Theateropdracht: Bedenk 2 verschillende personages en ga als deze verschillende personages naar het toilet. Wat zijn de verschillen?

Mooss en het stripfestival