Online cultuureducatief aanbod

Ook in 2021, waarin corona nog steeds een aanwezige zal blijven, zal Mooss kinderen en jongeren blijven goesting geven in kunst.
Minder zin in een klassieke workshop? Wij voorzien volwaardige alternatieven met speelse uitdagingen, kunsteducatieve activiteiten en muzische opdrachten. Of wil je experimenteren met digitale workshops? In onze vormingen leren we je graag de kneepjes van het vak.

Digitale workshops:
Kunstoptocht (Actionbound)
Multidisciplinair // Workshop

Ga met je smartphone op pad voor een heus artistiek stadsspel.
Samen met je familie of vrienden ontdek je de buurt op een speelse manier. Je navigeert als een echte padvinder van het ene checkpoint naar het andere, en maakt daar kennis met diverse kunstenaars. Op elke locatie wordt je uitgedaagd om de omgeving met een frisse blik te bekijken en verschillende beeldende, muzikale, theatrale en/of dansante opdrachten uit te voeren. Ontdekken, uitdagen, samenwerken, observeren, inspireren, creëren en vooral heel veel fun zijn de kernwoorden van dit spel. Als je de finish bereikt kan je jezelf een ware kunstenaar noemen!

Alechinsky digitaal Beeldende kunst, Audiovisuele kust // Workshop

Al spelend tekenen met, over, onder, voor en op beeld! Je tekent op je scherm. Je schetst op papier, met een potlood of je muis. Er komen er gekke wezens tot leven. Iedereen zit achter zijn computer thuis. In ons zelf verzonnen landschap ontmoeten we elkaar. Screenshots worden kunstwerken en kunstwerken worden gescreenshot! Samen met een Mooss-docent ontdekken jullie alle kunstige kanten van een digitale zoomworkshop.

Digitale vormingen:
Muzikale landschappen Muziek // Vorming

Muziek maken of zingen vanop afstand brengt heel wat technische beperkingen met zich mee. In deze vorming krijg je hier wat meer inzicht in en krijg je verschillende oplossingen om deze problemen te kunnen omzeilen. Zo kan je binnenkort toch (terug) met jouw groep muziek maken vanop afstand

Alechinsky digitaal Beeldende kunst // Vorming

In deze vorming ontdek je alle kunstige kanten van een digitale zoomworkshop. Al spelend leer je de kinderen tekenen met, over, onder, voor en op beeld! Je tekent op je scherm. Je schetst op papier, met een potlood of je muis. Er komen er gekke wezens tot leven. In ons zelf verzonnen landschap ontmoeten we elkaar. Screenshots worden kunstwerken en kunstwerken worden gescreenshot!