Samen dingen gedaan

Met IntercambioSO trekken om de twee jaar 20 Truiense jongeren uit verschillende scholen van Sint-Truiden op uitwisseling naar hun stedenbandstad Nueva Guinea in Nicaragua. Vanwege de politieke instabiliteit ging de reis deze keer naar Costa Rica i.p.v. naar Nicaragua, waar ze kennismaakten met Nicaraguaanse jongeren die openhartig vertelde over hun politieke strijd.

Het waren 2 fantastische weken boordevol emoties, verrassingen, vreugde, verdriet, vriendschap en regelmatig zeker ook een pak doorzettingsvermogen. Onder leiding van onze theaterdocente Kaat bundelden ze hun reisverhalen en ervaringen in een boeiende theatervoorstelling: 'Samen dingen gedaan'.

Het resultaat is een multimediale voorstelling vol getuigenissen waarin we samen met hen een stukje Costa Rica en de huidige strijd van het Nicaraguaanse volk beleven. Op maandag 6 januari 2020 gaan ze in première waarna er ze ook nog 4 uitverkochte schoolvoorstellingen spelen.
Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch wat proeven van deze interculturele ontmoetingsreis? Bekijk dan zeker de trailer.

trailer