Vakantie voor iedereen?

Tijdens de zomermaanden veronderstel je dat iedereen van een fijne, zorgeloze vakantie geniet bomvol leuke activiteiten: een uitstap, een jeugdkamp, bij vriendjes gaan spelen, op reis gaan …

Voor heel wat kinderen is de vakantieperiode niet zo zorgeloos. Omwille van vele redenen (zoals financiële problemen of familiale omstandigheden) vallen ze uit de boot, terwijl net deze kinderen het meest nood hebben aan een deugddoende vakantie. Meestal staan zij gedurende het hele jaar al behoorlijk onder druk. Maatschappelijk kwetsbare kinderen vinden vaak de weg niet naar het reguliere vrijetijdsaanbod. Daarnaast heeft een gezin dat in armoede leeft vaak niet de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Nochtans hebben zij ook recht op spel en ontspanning.

Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren, en Speelweken voor kinderen die in een opvangcentrum leven.

Tijdens deze Vakantiekampen en Speelweken wil het Rode Kruis de kinderen dan ook de kans geven om onbezorgd te spelen en vriendjes te maken. Zo kunnen ook zij op 1 september leuke vakantieverhalen vertellen in de klas.

Hoe kan jij helpen?

Heb je al een animatoropleiding gevolgd en ben je nog op zoek naar een stageplek? Of heb je al een attest ‘animator in het jeugdwerk’? Heb je zin in een nieuwe en intense uitdaging? Ben je een sociaal iemand en wil je anderen graag een fijne vakantie bezorgen?

Dan ben jij de geknipte persoon!

Wil je graag meer info over de Vakantiekampen? Neem dan zeker een kijkje op de website. Heb je nu al zin gekregen om mee te gaan op kamp? Meld je dan snel aan via www.rodekruis.be/ikwilopkamp en kies voor ‘word vrijwilliger’ (onderaan de pagina).

Wil je meer info over de Speelweken? Ga dan naar deze website. Inschrijven voor de Speelweken kan via deze online inschrijfmodule.