VACATURE Workshopgever hedendaagse kunst Be-Part

Be-Part is een platform voor hedendaagse kunst. Be-Part organiseert tentoonstellingen zowel in Kortrijk als in Waregem. In Be-Part Atelier worden actuele kunsttentoonstellingen en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We doen dit, samen met Mooss vzw, met actieve rondleidingen en creatieve workshops voor kleuters (4-6 jaar), basisonderwijs (6-12 jaar) en secundair onderwijs (12-18 jaar).
 

Tijdens de actieve rondleiding wordt er gekeken, gepraat, gefilosofeerd, bewogen en actief geluisterd. Via een aantal gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. Deze opdrachten vertrekken vanuit verschil- lende disciplines zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten ... opdat de jongeren en kinderen de werken op verschillende manieren kunnen ervaren. Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

 

Image
Bamm/Mooss staat voor: Goesting in kunst en actieve kunsteducatie

 

Mooss is er voor alle kinderen, jongeren en hun begeleiders die actief met kunst aan de slag willen gaan. Samen ontdekken we de wereld van muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten. Mooss werkt met kinderen en jongeren en dat over heel Vlaanderen. Sinds begin 2020 maakt Mooss deel uit van Bamm!

 

Wat verwachten we?

 

Mensen met een passie voor hedendaagse kunst die graag die goesting in kunst willen overbrengen aan kinderen, jongeren en gezinnen met kinderen. We zoeken mensen die ervaring hebben en voeling hebben met kinderen en jongeren om rondleidingen te geven in de tentoonstelling. Maar ook om actieve beeld en audiovisuele workshops te geven in een atelier geïnspireerd door het werk van de kunstenaars in de tentoonstellingen. De workshops duren max 3u en min 2u. De groepen max 15 deelnemers per klasgroep. (voor kleuters 12)

 

 

Wie zoeken we? 

 

  • Mensen met een achtergrond/opleiding in beeldende kunst met ervaring in gidsen en in beeldende workshop geven. 
  • Zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken. Goede organisator zijn.
  • We zoeken vooral mensen uit de regio Kortrijk/Gent/Waregem.
  • Mensen met wat vrije tijd in de week en soms in het weekend.

 

We bieden een boeiende werkomgeving binnen een dynamisch team van vaste medewerkers en gastdocenten. Na contact met de kunstenaars wordt de rondleiding en de workshop samen uitgedacht/voorbereid. Mooss biedt bijscholingen en vormingen aan haar gastdocenten binnen onze methodiek. Je kan ook gevraagd worden om beeld/audiovisuele workshops van Mooss binnen de regio te geven.

 

Wanneer?  

 

We zoeken concreet mensen om dit najaar te gidsen/workshop te geven voor deze expo's :

 

Expo Ria Verhaeghe 'Panta Rei, Spiegelrei'
Be-Part Waregem
25 februari - 14 mei

Meer info

 

Expo Pieter Jennes 'An Apple Can't Be Tired'
Paardenstallen Kortrijk
21 januari tot 12 maart

Meer info

 

Interesse?

Stuur ons jouw CV & motivatiebrief

Zij gingen je voor

De samenwerking met Mooss was er eentje dat ik niet snel zal vergeten. Ik kwam als danser/choreograaf terecht in een gekke bende van uiterst aangename creatievelingen. Bij Mooss delen ze vanuit enorme passie voor hun vak. Ik hoop deze lieve mensen snel opnieuw te mogen omarmen.

Lore BorremansArtistic Director Amok

Wat ik zo fijn vind bij Mooss is dat het vooral gaat om het creatieve proces zonder de kinderen onder druk te zetten om te presteren. Samen gaan we op ontdekking, een echt theateravontuur!

Trine Thielengastdocent

Als je geluk hebt vloeien werk en plezier soms in elkaar over…

Barbara Ericxgastdocent

De mooiste doelgroep om mee te werken zijn kinderen. Wanneer ik les geef, raak ik altijd weer geïnspireerd door hun enthousiasme, fantasie en onbevangenheid.

Marjolein Verhoevengastdocent
Marjon

Tijdens workshops probeer ik vooral mijn goesting en plezier voor kunst door te geven.

Marjon Vanheckegastdocent

Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat van de Duitse schrijver Günter Grass. Ook ik geloof hier sterk in. Het is steeds leuk om te zien hoe kinderen, jongeren of volwassenen open bloeien tijdens de beeldende activiteiten van Mooss. Daar doe ik het voor.

Sarah Zollmarschgastdocent beeld