"

(NIEUW) Explosief

Een ontploffing letterlijk. Een ontploffing figuurlijk. In deze meerdaagse workshop starten we onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende kunstdisciplines met een knal.

We leren contrasten te laten clashen om zo een knaller van een muziekstuk in elkaar te steken. We gaan op zoek naar explosies binnen het theater of bewegingsextremen in dans. We experimenteren met materialen om ons eigen kunstwerk te maken. We ontdekken hoe we filmkijkers kunnen verbazen, schrikken of net aan het lachen brengen.

Dit is een multidisciplinair workshoppakket dat zich uitspreidt over 5 (volle of halve) dagen. Het kan als week geboekt worden of als reeks, waarbij de verschillende workshops zich spreiden over verschillende weken. Je kiest binnen dit pakket voor een focus op twee disciplines:

Audiovisueel

Spanning opbouwen tot……… BOEM, een verrassend moment! Kunstenaars als Roman Signer en Messieurs Delmotte achterna, gaan we in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker laat verbazen, schrikken of net aan het lachen brengt.

Beeldende kunst

Kunst maken met chemische reacties, kettingsreacties en ontploffingen. We experimenteren erop los en spelen zelf met de explosieve mogelijkheden van materialen. Bouw een constructie die op instorten staat, laat de verf spetteren en de fietsbanden knallen. Waarom echt vuurwerk als je het helemaal zelf kan doen?

Dans

Een knallende dansworkshop waarbij we aan de slag gaan met de intensiteit van bewegingen en zoeken extremen hierin. Hoe kan je van 0 naar 100 procent gaan? Wat is de (anti)climax? Gaan we voor een soloexplosie of groepsexplosie? Gaan we mee met de muziek of zoeken we het contrast op?

Muziek

In deze muziekworkshop leren we muzikaal ontploffen en verrassen. De truuk zit ‘m natuurlijk in contrasten: zonder stil geen luid, zonder traag geen vlug, zonder zacht geen hard. We leren spanning creëren en de contrasten te laten clashen om zo een knaller van een muziekstuk in elkaar te steken!

Theater

We gaan op zoek naar explosies binnen het theater: een feestje dat uit de hand loopt, een ruzie die plots aan de keukentafel ontstaat. Ter inspiratie bekijken we fragmenten uit theater en film, waarna we zelf aan de slag gaan en uitzoeken hoe we een scène volledig uit de hand kunnen laten lopen. Of spelen we met cliffhangers en stoppen we nét voor de knal?

De sessies worden aangepast aan de leeftijd.

Contacteer ons gerust voor meer info.

Vraag uw sessie aan

Discipline
 • Theater
 • Dans
 • Muziek
 • Beeld
 • Audiovisueel
 • Multidisciplinair
Doelgroep
 • 6-9j
 • 9-12j
 • 12-15j
 • 15-18j
Duur
 • Pakketten (reeks/week)
Benodigd materiaal

€50
(De materiaallijst zal op basis van jullie programma-op-maat doorgestuurd worden)

Prijs

erkend jeugdwerk
1 dagdeel (= max. 3u) = €159 per dagdeel
2 dagdelen = €153 per dagdeel
meer dan 3 dagdelen = €147 per dagdeel

niet-jeugdwerk
1 dagdeel (= max. 3u) = €180 per dagdeel
2 dagdelen = €160 per dagdeel
meer dan 3 dagdelen = €147 per dagdeel