vorige volgende
"
"
"
"

(NIEUW) Knikkende knieën en klotsende oksels

Uit het hoofd en in het lijf! In deze meerdaagse workshop duiken we in de wereld van het lichaam. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod in deze ontdekkingstocht.

We verkennen al dansend de mogelijkheden van ons lichaam of maken muziek met ons lijf. We gebruiken ons lichaam om met weinig woorden een theaterstuk te brengen.We ontdekken hoe emoties via film overgebracht kunnen worden op de kijker of schakelen ons lichaam in om beeldende kunst te maken.

Dit is een multidisciplinair workshoppakket dat zich uitspreidt over 5 (volle of halve) dagen. Het kan als week geboekt worden of als reeks, waarbij de verschillende workshops zich spreiden over verschillende weken. Je kiest binnen dit pakket voor een focus op twee disciplines:

Audiovisuele kunst

In deze filmworkshop ontdekken we hoe je emoties op de kijker overbrengt. Hoe breng je het verhaal van een eerste ontmoeting als een spannende thriller. Filmen en monteren op het ritme van klapperende tanden en trillende knieën...reken maar dat het geluid en de muziek je op het puntje van je stoel brengen.

Beeldende kunst

Met je voeten in de verf, je handen tussen het papier, je potlood tussen je tanden of je neus in de kruiden… We gebruiken materialen en voorwerpen niet zoals het hoort, kijk maar naar de kunstenaars Erwin Wurm en Rebecca Horn. Door ordenen, stapelen, leggen, bouwen, vouwen, tekenen ... komen we tot nieuwe, vreemde combinaties.

Dans

Hoe beweegt je lichaam? Wat kan je met de verschillende lichaamsdelen? Wat gebeurt er als je enkel danst met je hoofd, buik of tenen? We laten ons inspireren door de bewegingsanalyse van Laban, de foto’s van Eadweard Muybridge, Bodies in Urban Space van Willi Dorner en de knotsgekke beelden van Erwin Wurm.

Muziek

Je wil muziek maken, maar hebt geen instrumenten ter beschikking? Daar leer je in deze workshop de ideale oplossing voor! Onderzoek welke klanken je allemaal kan maken met je eigen lichaam. Klets op je voeten, knip met je vingers, knijp in je neus. Je eigen lichaam, of dat van je buur, wordt jouw instrument.

Theater

In deze theaterworkshop staat het lijf centraal: fysiek theater, slapstick, mime.. noem het zoals je wil! Veel bewegen en weinig praten. Soms zoomen we in: Heb je wel eens een ontmoeting gehad tussen twee knieën? Of een dramatisch afscheid gespeeld tussen twee handen? Soms zoomen we uit: Hoe beweegt iemand die overdreven nerveus is? Hoe loopt iemand die belachelijk zelfzeker is?


De sessies worden aangepast aan de leeftijd.

Contacteer ons gerust voor meer info.

Vraag uw sessie aan

Discipline
  • Theater
  • Dans
  • Muziek
  • Beeld
  • Audiovisueel
  • Multidisciplinair
Doelgroep
  • 6-9j
  • 9-12j
Duur
  • Pakketten (reeks/week)
Benodigd materiaal

€50
(De materiaallijst zal op basis van jullie programma-op-maat doorgestuurd worden)

Prijs

erkend jeugdwerk
1 dagdeel (= max. 3u) = €159 per dagdeel
2 dagdelen = €153 per dagdeel
meer dan 3 dagdelen = €147 per dagdeel

niet-jeugdwerk
1 dagdeel (= max. 3u) = €180 per dagdeel
2 dagdelen = €160 per dagdeel
meer dan 3 dagdelen = €147 per dagdeel