Summerschool dans 2016 - Antwerpen

Summerschool dans
24-31 augustus 2016
Antwerpen

Mooss organiseert in augustus 2016 een achtdaagse summerschool dans als groepsuitwisseling in samenwerking met een aantal partners nl. DaCi (Dance and The Child International, Nederland), dansen dansen (danseducatieve website) en HETPALEIS (theaterhuis voor kinderen en jongeren, Antwerpen, België). Hiervoor nodigen ze 20 jongeren (10 Belgische en 10 Nederlandse jongeren) en 5 begeleiders (3 uit België en 2 uit Nederland) uit met een diversiteit in achtergrond en ervaringen om zeer intensief ideeën, gedachten en ervaringen uit te wisselen omtrent de actieve rol van jongeren binnen danseducatie. Tijdens deze summerschool wil Mooss bekijken hoe ze met nieuwe partners en een nieuwe groep jongeren het onderzoek dat startte tijdens de summerschool dans in augustus 2015 ism de Finse partner Jotain Odottamatonta ry. dieper kunnen uitwerken. Een aftermovie van summerschool 2015 vind je hier.

In mei 2016 organiseren we een Advance Planning Visit (APV). Een begeleider en een jongere (als afgevaardigde van het team van jongeren) vanuit elke partnerorganisatie worden uitgenodigd in HETPALEIS, Antwerpen (België) om de summerschool dans 2016 ten volle inhoudelijk en praktisch te kunnen voorbereiden.

De summerschool dans kadert in een lange termijn onderzoek naar de actieve rol van jongeren binnen danseducatie waar volgende projecten onder vielen nl. de mobiliteit van jeugdwerkers in de vorm van een internationale conferentie Dance Education Revisited (februari 2015) met 7 Europese partners en de groepsuitwisseling Summerschool dans 2015 in samenwerking met de Finse partner Jotain Odottamatonta ry. Toekomstige projecten binnen dit onderzoek zijn de groepsuitwisseling Summerschool dans in Finland ism de Finse partner Jotain Odottamatonta ry. (begin augustus 2016) en een mobiliteit van jeugdwerkers nl. reflectiemoment (december 2016).

Via dit onderzoek willen we een duurzaam netwerk uitbouwen rond danseducatie met kinderen en jongeren; een gemeenschappelijk vocabularium activeren en (een) kwalitatieve methodiek(en) specifiek voor danseducatie ontwikkelen. Het is een pilootproject dat internationale partners aanspoort om op het niveau van jongeren aan de slag te gaan met danseducatie. Verschillende vervolgprojecten en samenwerkingen worden op lange termijn en met een grote internationale en Europese uitstraling verzekerd.

Dance dance dance Summerschool

Discipline
  • Dans