Mooss werkt dan wel over heel Vlaanderen, we vinden het ook erg belangrijk om voeling te hebben met de buurt waarin onze organisatie is gevestigd.

De kunstjeugdbeweging BAZART kende haar ontstaan in Leuven. En nog steeds is OPEK de uitvalsbasis van de Leuvense vestiging. BAZART wil de kinderen stimuleren om de kunst in hun stad te verkennen.

We organiseren Studio Cactus, een kunstenfestival dat volledig door jongeren op poten wordt gezet. Jongeren prospecteren, wikken, wegen en programmeren. Studio Cactus vindt jaarlijks plaats in OPEK.

Curating the Young geeft aan jongeren de kans om curator-ervaring op te doen. De jongeren kiezen samen een kunstenaar, stellen de kunstwerken tentoon in het café van OPEK (Leuven), schrijven publieksbemiddelende teksten en organiseren een vernissage. Volg hen via facebook.

Voor het Leuvens Rode Hond-festival is Mooss ook een enthousiaste partner. Wij organiseren workshops op gezinsmaat of omkadering bij podiumvoorstellingen.

In samenwerking met het Leuvense 30CC organiseren wij voor de Leuvense scholen omkaderingen bij podiumvoorstellingen. Steeds vertrekkend vanuit onze eigen methodiek, om de kinderen al doende te laten kennis maken met de verschillende artistieke disciplines.

Wij blijven broeden op buurtprojecten en verrijkende samenwerkingen in Leuven. En ver daarbuiten ook natuurlijk.

Projecten van Mooss en "de buurt"

BAZART

participatie •

BAZART. Een jeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur en kilo’s plezier!

Van douane tot kunst

rondleiding • Multidisciplinair

Gewapend met een smartphone ga je samen met je gezin op speurtocht in OPEK. Scan de QR-codes en ontdek dit uniek stukje immaterieel erfgoed.