Mooss is gevestigd in OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten) samen met onze collega-organisaties Artforum, fABULEUS, Braakland/Zhebilding, Wisper, Lemmensinstituut, de factorY en Café Entrepot.

Onze kunstjeugdbeweging BAZART kende haar ontstaan in Leuven. En nog steeds is OPEK de uitvalsbasis van de Leuvense vestiging. BAZART wil de kinderen stimuleren om de kunst in hun stad te verkennen.

In oktober en december 2013 stond BLUUB op het voorplein van OPEK en dat heeft de buurt geweten! BLUUB was enerzijds het hoofdkwartier van een scholenproject rond duurzame stadsvernieuwing en stadsontwikkeling. Maar BLUUB was ook de uitvalsbasis voor allerhande buurtprojecten.

Samen met Artforum zet Mooss ook graag haar schouders onder Studio Cactus, een kunstenfestival dat volledig door jongeren op poten wordt gezet. Jongeren prospecteren, wikken, wegen en programmeren. Studio Cactus vindt jaarlijks plaats in OPEK.

Projecten van Mooss en Opek

BAZART

participatie •

BAZART. Een jeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur en kilo’s plezier!

Studio Cactus

participatie •

Studio Cactus is een buitengewoon kunstenfestival in OPEK. Een gezonde mix van kunst, muziek, sfeer en vooral veel jong volk. Zowel de kunstenaars als de organisatoren zijn jongeren die onder de vleugels van AmuseeVous de touwtjes in handen krijgen.

Van douane tot kunst

rondleiding • Multidisciplinair

Gewapend met een smartphone ga je samen met je gezin op speurtocht in OPEK. Scan de QR-codes en ontdek dit uniek stukje immaterieel erfgoed.