workshop
Discipline
Multidisciplinair
Audiovisuele kunsten
Theater
Muziek
Beeldende kunsten
Leeftijd
6-9
9-12
Duur
meerdaagse
min. 2u max 3u
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

Erkend jeugdwerk

  • • 1 dd = €168 per dd
  • • 2 dd = €162 per dd
  • • +3 dd = €156 per dd

 

Niet-jeugdwerk

  • • 1 dd = €192 per dd
  • • 2 dd = €169 per dd
  • • +3 dd = €156 per dd

 

dagdeel = dd

Materiaalprijs

€51 per dag

Uit het hoofd en in het lijf! In deze meerdaagse workshop duiken we in de wereld van het lichaam. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod in deze ontdekkingstocht. We verkennen al dansend de mogelijkheden van ons lichaam of maken muziek met ons lijf. We gebruiken ons lichaam om met weinig woorden een theaterstuk te brengen.We ontdekken hoe emoties via film overgebracht kunnen worden op de kijker of schakelen ons lichaam in om beeldende kunst te maken.

 

Dit is een multidisciplinair workshoppakket dat zich uitspreidt over 5 (volle of halve) dagen. Het kan als week geboekt worden of als reeks, waarbij de verschillende workshops zich spreiden over verschillende weken. Je kiest binnen dit pakket voor een focus op twee disciplines:


Audiovisuele kunst

In deze filmworkshop ontdekken we hoe je emoties op de kijker overbrengt. Hoe breng je het verhaal van een eerste ontmoeting als een spannende thriller. Filmen en monteren op het ritme van klapperende tanden en trillende knieën...reken maar dat het geluid en de muziek je op het puntje van je stoel brengen.


Beeldende kunst

Met je voeten in de verf, je handen tussen het papier, je potlood tussen je tanden of je neus in de kruiden… We gebruiken materialen en voorwerpen niet zoals het hoort, kijk maar naar de kunstenaars Erwin Wurm en Rebecca Horn. Door ordenen, stapelen, leggen, bouwen, vouwen, tekenen ... komen we tot nieuwe, vreemde combinaties.

 

Muziek

Je wil muziek maken, maar hebt geen instrumenten ter beschikking? Daar leer je in deze workshop de ideale oplossing voor! Onderzoek welke klanken je allemaal kan maken met je eigen lichaam. Klets op je voeten, knip met je vingers, knijp in je neus. Je eigen lichaam, of dat van je buur, wordt jouw instrument.


Theater

In deze theaterworkshop staat het lijf centraal: fysiek theater, slapstick, mime.. noem het zoals je wil! Veel bewegen en weinig praten. Soms zoomen we in: Heb je wel eens een ontmoeting gehad tussen twee knieën? Of een dramatisch afscheid gespeeld tussen twee handen? Soms zoomen we uit: Hoe beweegt iemand die overdreven nerveus is? Hoe loopt iemand die belachelijk zelfzeker is?


De sessies worden aangepast aan de leeftijd.

Contacteer ons gerust voor meer info.

Zij gingen je voor

De samenwerking met Mooss was er eentje dat ik niet snel zal vergeten. Ik kwam als danser/choreograaf terecht in een gekke bende van uiterst aangename creatievelingen. Bij Mooss delen ze vanuit enorme passie voor hun vak. Ik hoop deze lieve mensen snel opnieuw te mogen omarmen.

Lore BorremansArtistic Director Amok

Wat ik zo fijn vind bij Mooss is dat het vooral gaat om het creatieve proces zonder de kinderen onder druk te zetten om te presteren. Samen gaan we op ontdekking, een echt theateravontuur!

Trine Thielengastdocent

Als je geluk hebt vloeien werk en plezier soms in elkaar over…

Barbara Ericxgastdocent

De mooiste doelgroep om mee te werken zijn kinderen. Wanneer ik les geef, raak ik altijd weer geïnspireerd door hun enthousiasme, fantasie en onbevangenheid.

Marjolein Verhoevengastdocent
Marjon

Tijdens workshops probeer ik vooral mijn goesting en plezier voor kunst door te geven.

Marjon Vanheckegastdocent

Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat van de Duitse schrijver Günter Grass. Ook ik geloof hier sterk in. Het is steeds leuk om te zien hoe kinderen, jongeren of volwassenen open bloeien tijdens de beeldende activiteiten van Mooss. Daar doe ik het voor.

Sarah Zollmarschgastdocent beeld