Een leerkracht

Mooss werkt vaak en graag met leerkrachten. We bereiken immers liefst zoveel mogelijk kinderen en jongeren, en gaan steeds voor een duurzaam karakter bij onze projecten. Met onderstaand aanbod, trachten we deze visie zo goed mogelijk uit te werken. Heb je een idee, een vraag of vind je je gading niet bij onderstaand aanbod, mag je ons altijd even contacteren. Mooss werkt zeer vaak projecten op maat uit, waarbij we op zoek gaan naar het meest geschikte antwoord op jouw kunsteducatieve vraag.

 

Nascholingen

Mooss heeft in haar aanbod heel wat nascholingen voor leerkrachten, binnen de verschillende muzische domeinen. Naast de kunsteducatieve insteek en de verwijzing naar onze methodische kaders, focussen we steeds op de concrete toepasbaarheid in de klascontext en houden we rekening met de praktische haalbaarheid. Ook kunnen er linken gelegd worden naar de eindtermen en ontwikkelingsdoelen van muzische vorming.

 
Methodiekboek

Mooss bundelde haar methodische expertise in een leerrijk, op de praktijkgericht handboek. Dit methodiekboek is te bestellen via onsBegeleiding en coaching op maat: Mooss begeleidt jaarlijks heel wat trajecten op maat van een school, bijvoorbeeld in het kader van schoolfeest of een artistiek schoolproject of dynamo3-project.

 
Artistiek hoofdanimator

Tijdens de opleiding ‘artistieke hoofdanimator’ maak je actief kennis met verschillende artistieke disciplines. Je verdiept je in onze methodiek van actieve kunsteducatie, onderzoekt wat creativiteit en creatief denken precies inhouden en traint je vaardigheden in het bevorderen van creatief gedrag van zowel een individu als een groep.

 

Zij gingen je voor

De samenwerking met Mooss was er eentje dat ik niet snel zal vergeten. Ik kwam als danser/choreograaf terecht in een gekke bende van uiterst aangename creatievelingen. Bij Mooss delen ze vanuit enorme passie voor hun vak. Ik hoop deze lieve mensen snel opnieuw te mogen omarmen.

Lore BorremansArtistic Director Amok

Wat ik zo fijn vind bij Mooss is dat het vooral gaat om het creatieve proces zonder de kinderen onder druk te zetten om te presteren. Samen gaan we op ontdekking, een echt theateravontuur!

Trine Thielengastdocent

Als je geluk hebt vloeien werk en plezier soms in elkaar over…

Barbara Ericxgastdocent

De mooiste doelgroep om mee te werken zijn kinderen. Wanneer ik les geef, raak ik altijd weer geïnspireerd door hun enthousiasme, fantasie en onbevangenheid.

Marjolein Verhoevengastdocent
Marjon

Tijdens workshops probeer ik vooral mijn goesting en plezier voor kunst door te geven.

Marjon Vanheckegastdocent

Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat van de Duitse schrijver Günter Grass. Ook ik geloof hier sterk in. Het is steeds leuk om te zien hoe kinderen, jongeren of volwassenen open bloeien tijdens de beeldende activiteiten van Mooss. Daar doe ik het voor.

Sarah Zollmarschgastdocent beeld