Knikkende knieën en klotsende oksels

workshop
Discipline
Multidisciplinair
Audiovisuele kunsten
Theater
Muziek
Beeldende kunsten
Leeftijd
6-9
9-12
Duur
meerdaagse
min. 2u max 3u
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

Erkend jeugdwerk

  • • 1 dd = €174 per dd
  • • 2 dd = €168 per dd
  • • +3 dd = €162 per dd

 

Niet-jeugdwerk

  • • 1 dd = €200 per dd
  • • 2 dd = €176 per dd
  • • +3 dd = €162 per dd

 

dagdeel = dd

Materiaalprijs

€53 per dag

Waarover gaat de workshop?

Uit het hoofd en in het lijf! In deze meerdaagse workshop duiken we in de wereld van het lichaam. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod in deze ontdekkingstocht.


Dit is een multidisciplinair workshoppakket dat zich uitspreidt over 5 (volle of halve) dagen. Het kan als week geboekt worden of als reeks, waarbij de verschillende workshops zich spreiden over verschillende weken. Je kiest binnen dit pakket voor een focus op twee disciplines: audiovisuele kunst, beeldende kunst, muziek of theater. De sessies worden aangepast aan de leeftijd.Wat doe je in deze workshop?

We maken muziek met ons lijf. We gebruiken ons lichaam om met weinig woorden een theaterstuk te brengen. We ontdekken hoe emoties via film overgebracht kunnen worden op de kijker of schakelen ons lichaam in om beeldende kunst te maken.

 

 

Audiovisuele kunst

In deze filmworkshop ontdekken we hoe je emoties op de kijker overbrengt. Hoe breng je het verhaal van een eerste ontmoeting als een spannende thriller. Filmen en monteren op het ritme van klapperende tanden en trillende knieën...reken maar dat het geluid en de muziek je op het puntje van je stoel brengen.

 

Beeldende kunst

Met je voeten in de verf, je handen tussen het papier, je potlood tussen je tanden of je neus in de kruiden… We gebruiken materialen en voorwerpen niet zoals het hoort, kijk maar naar de kunstenaars Erwin Wurm en Rebecca Horn. Door ordenen, stapelen, leggen, bouwen, vouwen, tekenen ... komen we tot nieuwe, vreemde combinaties.

 

Muziek

Je wil muziek maken, maar hebt geen instrumenten ter beschikking? Daar leer je in deze workshop de ideale oplossing voor! Onderzoek welke klanken je allemaal kan maken met je eigen lichaam. Klets op je voeten, knip met je vingers, knijp in je neus. Je eigen lichaam, of dat van je buur, wordt jouw instrument.

 

Theater

In deze theaterworkshop staat het lijf centraal: fysiek theater, slapstick, mime.. noem het zoals je wil! Veel bewegen en weinig praten. Soms zoomen we in: Heb je wel eens een ontmoeting gehad tussen twee knieën? Of een dramatisch afscheid gespeeld tussen twee handen? Soms zoomen we uit: Hoe beweegt iemand die overdreven nerveus is? Hoe loopt iemand die belachelijk zelfzeker is?

 

De sessies worden aangepast aan de leeftijd.

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte