Masterclass samenspel

workshop
Tieners spelen samen muziek: trompet, gitaar en melodica
Discipline
Muziek
Leeftijd
9-12
12-15
15-18
18+
Duur
dagdeel (2-3u)
min. 2u max 3u
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

Erkend jeugdwerk

  • • 1 dd = €171 per dd
  • • 2 dd = €165 per dd
  • • +3 dd = €159 per dd

 

Niet-jeugdwerk

  • • 1 dd = €196 per dd
  • • 2 dd = €173 per dd
  • • +3 dd = €159 per dd

 

dagdeel = dd

Materiaalprijs

€52 per dag

Waarover gaat de workshop?

Samen muziek maken is magisch. Het verbindt, streelt de emoties en stretcht de concentratie. Onder begeleiding van een ervaren muzikant(e) wordt jouw groep omgevormd tot een heus orkest. Deelnemers kunnen spelen op percussie-, blaasinstrumenten of piano of ze nemen hun eigen instrumenten mee. Zonder partituren maar met een paar aangescherpte oren leren de deelnemers om samen een goed klinkend orkest te worden.


Wat leer ik in deze workshop?

De workshop start bij de basis van samenspel: de deelnemers leren luisteren naar elkaar. Ze leren samenspelen op vlak van tempo, ritme, dynamiek. Daarna worden de begrippen melodie en harmonie toegevoegd. Uiteindelijk maken de deelnemers hun eigen muzieknummer.


In deze workshop is geen muzikale voorkennis vereist. Kinderen die een eigen instrument hebben, mogen dit zeker meenemen. Wie geen eigen instrument heeft kan kiezen tussen percussie-, blaasinstrumenten, piano en boomwhackers.


Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt zowel voor scholen als groepen in de vrije tijd die graag op een creatieve manier de principes van samen musiceren en zelf muziek creëren, zonder partituur willen ontdekken. 

 


Zij gingen je voor

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte

De samenwerking met Mooss was er eentje dat ik niet snel zal vergeten. Ik kwam als danser/choreograaf terecht in een gekke bende van uiterst aangename creatievelingen. Bij Mooss delen ze vanuit enorme passie voor hun vak. Ik hoop deze lieve mensen snel opnieuw te mogen omarmen.

Lore BorremansArtistic Director Amok

Wat ik zo fijn vind bij Mooss is dat het vooral gaat om het creatieve proces zonder de kinderen onder druk te zetten om te presteren. Samen gaan we op ontdekking, een echt theateravontuur!

Trine Thielengastdocent

Als je geluk hebt vloeien werk en plezier soms in elkaar over…

Barbara Ericxgastdocent

De mooiste doelgroep om mee te werken zijn kinderen. Wanneer ik les geef, raak ik altijd weer geïnspireerd door hun enthousiasme, fantasie en onbevangenheid.

Marjolein Verhoevengastdocent