Toon alle workshops
De workshops zijn gefilterd op

Artistiek groot spel

navorming • BAZART - Kunstjeugdbeweging

Stratego in ‘t groot, een smokkelspel, pak de vlag. Grote spelen voor in de stad of voor in een bos zijn altijd toppers! Maar ook zo’n groot spel kan vertrekken vanuit een kunstzinnige invalshoek. Zonder dat het inboet aan (ont)spanning, actie en tactiek.

We willen je tijdens deze vorming het kader en de tools aanreiken om een groot spel te maken dat niet alleen maar om het spel draait. Achteraf heb je genoeg concrete ideeën om er zelf mee aan de slag te gaan!

Artistiek klein spel

navorming • BAZART - Kunstjeugdbeweging

Speel je vaak dezelfde antieke broekzakspelletjes en ben je op zoek naar wat nieuwe inspiratie? In deze vorming ontdek je eens een nieuwe invalshoek! We spelen samen met, onder, tussen, naast, rondom en middenin kunst. Hoe maak je een muzikale versie van verstoppertje, een Mondriaan-tikspelletje, of schipper mag ik overvaren met alleen maar dansbewegingen?

We spelen een aantal voorbeeldspelletjes, maar geven ook een stuk methodiek mee die je zelf kan toepassen op je eigen werking en publiek. Je gaat naar huis met een heleboel knettergekke kunstige spelletjes om uit te testen in je eigen organisatie.

Groepsdynamiek: begeleiders begeleiden

navorming • BAZART - Kunstjeugdbeweging

Als hoofdanimator of ervaren projectbegeleider ben je vaak verantwoordelijk voor de groepssfeer in je team vrijwilligers. Hoe creëer je een gezellige, open sfeer waarin er evengoed ook over moeilijke onderwerpen gebabbeld kan worden? Welke kaders kunnen je hier als coach bij helpen?

In deze vorming krijg je meer inzicht in je eigen functioneren als coach, focussen we op het coachen van een team, het omgaan met moeilijke situaties en open communicatie.

Spelen in een museum

navorming • BAZART - Kunstjeugdbeweging

Een museum is alleen maar om zwijgend rond te wandelen en 4 tellen naar een kunstwerk te staren? Dat het ook anders kan ontdek je in deze vorming! Met groepen kinderen of jongeren een museum bezoeken is vaak een uitdagende onderneming. Want hoe maak je een museumbezoek speels en interactief, zonder de regels van het museum aan je laars te lappen?

Je leert het aan de hand van talrijke korte en speelse opdrachten die je in eender welk museum kan uitproberen. Daarbovenop geven we je ook nuttige insider tips over samenwerken en communiceren met een museum.