Audiovisuele workshops voor kinderen en jongeren

 

Bij Mooss geloven we in de kracht van creativiteit. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn we experts in het geven van inspirerende workshops aan kinderen en jongeren en hun begeleiders. Wij komen naar jou met een van onze 400 verschillende workshops in verschillende kunstdisciplines of aanbod op maat.  Allemaal ontworpen om kinderen en jongeren te inspireren en hun creativiteit te ontwikkelen. 

 

Image

Onze audiovisuele workshops

 

Bij Mooss bieden we een breed scala aan audiovisuele workshops die perfect passen bij jouw interesse in film, fotografie en andere vormen van audiovisuele kunst. Ons doel is om de beeldtaal van kinderen te verrijken en hen te laten ontdekken wat een beeld precies inhoudt en hoe je een verhaal kunt vertellen. We willen voorbij de standaard selfies en eenvoudige filmpjes gaan en kinderen aanmoedigen om op een creatievere manier beelden te ontwerpen.

 

Tijdens onze workshops experimenteren de deelnemers met zowel beeld als geluid. Ze krijgen de kans om hun eigen beelden te maken, wat hen helpt om kritischer te kijken naar de visuele informatie die hen dagelijks omringt. Op deze manier bevorderen we mediawijsheid.

 

Daarnaast leren de deelnemers niet alleen de technische kant van film en fotografie, maar ook belangrijke vaardigheden zoals samenwerken om tot een gemeenschappelijk resultaat te komen. Het durven in beeld komen en het geven van regieaanwijzingen aan anderen draagt dan weer bij aan hun zelfvertrouwen en welbevinden.

 

Of je nu geïnteresseerd bent in de technische aspecten van film maken, het vertellen van verhalen door middel van fotografie, of andere audiovisuele kunstvormen, bij Mooss vind je altijd een workshop die bij je past.

 

Onze werkwijze

Bij Mooss draait alles om zelf doen en uitproberen. We geloven dat kinderen het meeste leren door actief deel te nemen en te experimenteren. Onze workshops zijn vanuit een onderbouwde methodiek ontworpen. Hierbij kunnen kinderen vanuit hun eigen referentiekader werken, hun fantasie gebruiken en zich laten inspireren door hun eigen ervaringen en ideeën. 

Hoe boek je een Mooss workshop?

 

Ga naar het overzicht van ons aanbod, selecteer de filters die passen bij wat je zoekt en kies een workshop. Klik op 'vraag deze workshop aan' en vul het formulier in. We bekijken jouw aanvraag binnen de week. Na overeenkomst over inhoud en prijs, leggen we een docent vast. Tenslotte bevestigen we de aanvraag en sturen we een contract door via mail.

Liever een workshop op maat? Ook dan kan. 

Mail ons en we bekijken samen wat we voor je kunnen doen. 

De drie populairste audiovisuele workshops

Image

How to make how to filmpjes

 

Hoe maak je goud? Hoe laat je een taart ontploffen? Hoe verleid je een jongen/meisje? YouTube staat vol met 'how to'-filmpjes en je hebt er zeker al gezien.
Tijd om er zelf te maken dus! Alleen is jouw 'how to'-filmpje compleet absurd, totaal onmogelijk of volledig van de pot gerukt. Net zoals The Muppets en Vegan Black Metal Chef, verzin èn film je de gekste instructiefilmpjes en deelt ze met de wereld (als je dat wil).

 

6 tot 18 jaar

Image

(H)appklaar

Waar gebruik jij je iPad allemaal voor? Netflix kijken, mails lezen of een skype-meeting? Of lees je er boeken op, speel je je favoriete race-spel? Allemaal goed!
Maar op je iPad kan je ook tekenen. En schilderen. En kunstige foto's of collages mee maken! Zonder verf of lijm, zonder vlekken en gedoe. Maar wèl met mooi resultaat.

 

6 tot 18 jaar

Image

Stopmotion

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie maak je de meest vreemde dingen doodnormaal: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie en stop-motion!

Stop-motion is een filmtechniek die net zo oud is als de film zelf. Het werkt door foto’s achter elkaar te monteren tot een bewegend beeld. Bekende voorbeelden zijn Wallace en Gromit, Shaun the Sheep, Monty Python, de intro van Iedereen Beroemd en legofilmpjes.

In onze workshops experimenteren we met een breed scala aan materialen om tot een spannend, boeiend en grappig eindresultaat te komen. We voegen een klein muziekje en wat aftiteling toe om er meteen een mooi filmpje van te maken. Wedden dat jouw deelnemers niet meer te stoppen zijn?

6 tot 18 jaar

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod, kunst-educatieve inspiratie en relevante onderzoeken?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. We versturen er eentje om de twee maanden. 

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte