Wie geeft de Moossworkshops?

Om goed te kunnen inspelen op workshop aanvragen in heel Vlaanderen én omdat we jonge mensen in de cultuursector kansen willen geven, hebben we 1 vaste educatieve verantwoordelijke en enkele freelancers per kunstdiscipline. In totaal een warm en creatief topteam van een 30-tal mensen dat voor je klaar staat. In 2023 gaven we 2443 workshops en vormingen. 


 

Hoe word je freelancer bij Mooss? 

 

Het maakt deel uit van de missie van Bamm! om jonge mensen in de cultuursector kansen te geven. Dat doen we met al onze werkingen en uiteraard ook bij Mooss. We schakelen jonge mensen in voor het geven van workshops en laten hen groeien onder begeleiding van onze vaste educatieve verantwoordelijken. Mensen met een artistieke opleiding en ervaring in het jeugdwerk komen in aanmerking. Als er een plaats vrijkomt in het team, verschijnt er een vacature op de Mooss website. Vrije sollicitaties zijn in afwachting natuurlijk  welkom op vacature@bamm.be


 

 

 

Image
Image

Welke opleiding krijgen freelancers bij Mooss? 

We begeleiden freelancers om hen te laten groeien en om de kwaliteit van onze workshops te garanderen. Wie bij Mooss start volgt eerst een korte kijkstage gevolgd door een doe-stage, begeleid door de vaste educatieve verantwoordelijke van die discipline. Bij die verantwoordelijke kunnen freelancers nadien met alle vragen terecht. 

 

Doorheen het jaar wordt per kunstdiscipline een mediumdag georganiseerd. Hier dompelen we iedereen onder in onze missie, visie en methodiek. Er vinden ook vormingen plaats rond specifieke onderwerpen. Zo zijn er bijvoorbeeld vormingen rond het werken met kleuters of anderstalige groepen. 

 

Evi Soors Solis, freelance theaterdocent

 

" Ik nam al een paar keer deel aan een freelancerdag. Het is fijn om de andere docenten te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. We steken heel wat op over de kernwaarden van Mooss en over hoe we intern en extern communiceren. Op die dagen krijg je meteen tools die je nadien kan gebruiken in de workshops." 

 

Een keer per jaar, het eerste weekend na de herfstvakantie, organiseert Bamm! ook Petrol: een dag waar jeugdwerkers, kunstenaars, leerkrachten of iedereen gepassioneerd door kunst en cultuur creatieve brandstof kan tanken. Nog niet ingeschreven op de Mooss nieuwsbrief? Schrijf je hier in en blijf op de hoogte. 

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte