10 dozen in 100 installaties - creatief met alledaagse materialen

workshop
Kinderen gaan aan de slag met alledaags materiaal uit 10 dozen
Discipline
Beeldende kunsten
Leeftijd
6-9
9-12
12-15
15-18
Duur
in- en uitloop
min. 2u max 3u
Prijs

Erkend jeugdwerk

  • • 1 dd = €171 per dd
  • • 2 dd = €165 per dd
  • • +3 dd = €159 per dd

 

Niet-jeugdwerk

  • • 1 dd = €196 per dd
  • • 2 dd = €173 per dd
  • • +3 dd = €159 per dd

 

dagdeel = dd

Materiaalprijs

€52 per dag

Waarover gaat de workshop?

Exact 10 dozen - niet meer, niet minder. Elke doos bevat een ander materiaal, variërend van zacht tot hard, soepel tot vast, eenkleurig tot veelkleurig, breed tot smal, rond tot vierkant… en je kan ze gewoon thuis vinden. Stap in de schoenen van kunstenaars als Guy der Cointet en Hedwig Houben en ontdek de veelzijdigheid van alledaagse voorwerpen. Wat doen we tijdens deze workshop?

Compositie, kleur, vorm… Bij deze workshop kijk je op een andere manier naar gewone, alledaagse dingen. Door te sorteren, assembleren, stapelen, verbinden of simpelweg met de materialen te spelen, leer je dat kunst overal is. Voor wie is deze workshop? 

Deze workshop is geschikt voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Wat is een in- en uitloop workshop? 

Een 'in- en uitloop workshop' is een flexibel workshopformaat waarbij deelnemers op elk gewenst moment tijdens de workshop kunnen binnenkomen en weer vertrekken. Dit soort workshops is ideaal voor evenementen waar mensen vrij rondlopen, zoals festivals, stadsfeesten, buitenspeeldagen en schoolfeesten

Ontdek hier al onze in- en uitloopworkshops, de voordelen ervan en een fijn praktijkvoorbeeld. 

 

 

Wat zijn de locatie vereisten?

De locatie moet voldoende groot zijn (min 40m2 en liefst groter). Voor deze workshop vragen we ook minstens één verplaatsbare tafel en een aantal stoelen.

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte