Het boekenlab - verken de magie van boeken

workshop
Kinderen knippen uit boeken en knutselen hun magisch verhaal in Boekenlab
Discipline
Beeldende kunsten
Leeftijd
6-9
9-12
Duur
in- en uitloop
min. 2u max 3u
Prijs

€362 (inclusief materiaal en een Mooss-begeleider voor 1 dagdeel van 3u)

Materiaalprijs

€53 per dag

Waarover gaat de workshop?

Van het toverboek van de heks tot het grote boek van Sinterklaas, er bestaan veel 'magische boeken'. In dit atelier ontwerp je jouw eigen magische boek. Misschien heeft het een geheime ruimte, bevat het een codetaal en betoverde tekeningen of springt er van alles uit als je het openklapt. Wedden dat je jouw boek op een geheime plaats zal bewaren?Wat doen we in deze workshop?

In dit boekenlab leer je dat boeken meer te bieden hebben dan alleen leesplezier. Door te knippen, plakken, plooien, schilderen… transformeer je oude boeken tot nieuwe, verrassende voorwerpen. Je brengt met je verbeelding en creativiteit de pagina’s tot leven. Voor wie is deze workshop? 

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Wat is een in- en uitloop workshop? 

Een 'in- en uitloop workshop' is een flexibel workshopformaat waarbij deelnemers op elk gewenst moment tijdens de workshop kunnen binnenkomen en weer vertrekken. Dit soort workshops is ideaal voor evenementen waar mensen vrij rondlopen, zoals festivals, stadsfeesten, buitenspeeldagen en schoolfeesten

Ontdek hier al onze in- en uitloopworkshops, de voordelen ervan en een fijn praktijkvoorbeeld. Wat zijn de lokaal vereisten?

Voor deze workshop vragen we voldoende verplaatsbare tafel en stoelen. 


Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte