STEAM theater en wetenschap

workshop
Discipline
Theater
Leeftijd
6-9
9-12
12-15
15-18
Duur
dagdeel (2-3u)
min. 2u max 3u
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Prijs

Erkend jeugdwerk

  • • 1 dd = €174 per dd
  • • 2 dd = €168 per dd
  • • +3 dd = €162 per dd

 

Niet-jeugdwerk

  • • 1 dd = €200 per dd
  • • 2 dd = €176 per dd
  • • +3 dd = €162 per dd

 

dagdeel = dd

Materiaalprijs

26,5€ per dag

Waarover gaat deze workshop? 


Straffe verhalen hebben we allemaal wel. Maar wat maakt een straf verhaal nu eigenlijk een goed verhaal? Je hebt een begin, een midden en een einde.. Tot zo ver is alles wel duidelijk. Maar je kunt nog zo veel meer gebruiken om tot een sterk verhaal te komen. Spanningsopbouw, conflicten, climax om maar een paar dingen te noemen. Aristoteles of Bertolt Brecht, die ouwe knarren, hadden daar een heel helder beeld bij. Ingewikkeld? Welnee, super handig juist! Wat doe je in deze workshop? 


We pluizen scènes uit, hakken verhalen in mootjes, bekijken hoe filmmakers of theatermakers dat doen/deden en vliegen er dan zelf in. Bedenken, uitproberen en vooral veel doen! Dat worden straffe kampvuurverhalen en oscarwaardige scènes!Zin om er een meerdaagse van te maken? 


‘STEAM theater en wetenschap’ kan je als workshop van een dag boeken, maar ook als onderdeel van de multidisciplinaire meerdaagse ‘STEAM kunstlabo’. Een meerdaagse is een pakket van 5 volle of halve dagen workshops. Het kan als week geboekt worden of als reeks, waarbij de verschillende workshops verspreid worden over verschillende weken. In STEAM kunstlabo komen zowel muziek, audiovisuele kunst, beeldende kunst en theater aan bod. De sessies worden aangepast aan de leeftijd.Ontdek hier alles over de meerdaagse STEAM kunstlabo: ingenieus met kunst. 


Een meerdaagse workshops heeft (minstens!) 5 voordelen.  Benieuwd welke dat zijn? Lees het hier


Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte