Vijf redenen om een meerdaagse workshopreeks te boeken bij Mooss

Een dag Mooss in huis halen is heel waardevol. Mooss meerdere dagen in huis halen is nog waardevoller! We geven je vijf redenen waarom je een meerdaagse zou boeken: 

 

1. Diepgaande leerervaring

Meerdaagse workshops bieden deelnemers de kans om dieper in te gaan op een onderwerp. Zo’n thema laten begeleiden door een kunsteducatieve expert zorgt voor een sterke kwalitatieve, inhoudelijke meerwaarde. 

 
2. Op maat van deelnemers

Doordat de docent de groep en de groepsdynamiek beter leert kennen, kan er nog beter op maat van de deelnemers en hun eigenheid gewerkt worden. 

 
3. Persoonlijke groei

Het duurt soms even voor deelnemers vertrouwen hebben en genoeg veiligheid voelen om zichzelf te laten zien. Doordat er langer contact is, kan die vertrouwensband met de docent groeien. Zo komt er meer ruimte voor experiment, creativiteit en zelfexpressie. 

 
4. Opbouwen van relaties

Doordat de groep en de docent langer samen zijn, ontstaat een diepere connectie, een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid. Wat in zo’n omstandigheden samen beleefd wordt, heeft vaak meer impact. 

 
5. (Nog) meer ruimte voor input van deelnemers

Je kan dieper in een maakproces duiken. Daardoor is er ook nog meer ruimte dan bij een eendaagse workshop voor de eigen input van deelnemers en om daar actief mee aan de slag te gaan. Zo kan indien gewenst ook een authentiek toonmoment gecreëerd worden dat echt uit de groep komt. 


 

Kortom, meerdaagse workshops van Mooss bieden een rijke en stimulerende leerervaring die deelnemers in staat stelt om hun creativiteit te verkennen, relaties op te bouwen en persoonlijk te groeien.

 

Image

Uit hoeveel dagen bestaat een meerdaagse? 

 

Je kan 2, 3, 4 of zoveel dagen als je wil Mooss in huis halen. Die dagen kunnen vlak na elkaar plaatsvinden, maar ze kunnen ook verspreid zijn over verschillende weken. Dat kunnen meerdere dagen op dezelfde locatie zijn of de docent kan zich tijdens die reeks naar verschillende plekken verplaatsen. Je hoort het, wij zijn flexibel en denken graag mee na over een formule die bij je past. 


 

Hoeveel kost een meerdaagse?

 

Je boekt workshops op basis van dagdelen. Een dagdeel duurt 2 tot 3 uur. De prijs zakt wanneer je meerdere dagdelen boekt en staat aangegeven bij de workshops. Je kan meerdere dagdelen per dag boeken. De dagdelen mogen verschillende workshops zijn, maar moeten wel tijdens 1 boeking geboekt worden.

 

 

Welke workshops kan je boeken? 

 

We kunnen aanbod op maat ontwikkelen. Zo gaven we al een westernmeerdaagse in een school in het kader van een Dynamoproject, de begeleiding van een kennismakingsweek in een eerste middelbaar, een musicalkamp tijdens de zomer, een theaterweek in een cultuurcentrum of meerdere woensdagnamiddagen met Ipads in een bib. 
We hebben echter ook heel wat vaste workshops die als meerdaagse workshops geboekt kunnen worden. 

 

 

Meerdaagse workshops beeldende kunsten

 

Een eigen dorp bouwen, recyclagekunst maken geïnspireerd op kunstenaars, boetseren, maar ook bouwen en verven met klei, het kan allemaal in de meerdaagse workshops beeldende kunsten:

 

Ecokunst

Bouwdorp

Atelier beeld

 

Er zijn meerdaagses voor alle leeftijden, ook specifiek voor kleuters: 

 

Bouwdorp kleuters

Ik ben een kunstenaar

 

Image
Meisje geeft klei vorm

Multidisciplinaire meerdaagse workshops

Liever op ontdekkingstocht tussen verschillende kunstdisciplines? Dat kan met deze multidisciplinaire workhops:

 

Combineer alle disciplines bij Familie von dingen of STEAM kunstlabo, ingenieus met kunst

Of kies twee disciplines bij:

Explosief 

Knikkende knieën en klotsende oksels

Image

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte