Goesting in kunst en actieve kunsteducatie

Mooss is er voor alle kinderen, jongeren en hun begeleiders die actief met kunst aan de slag willen gaan. Samen ontdekken we de wereld van muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten. Mooss werkt met kinderen en jongeren en dat over heel Vlaanderen. Sinds begin 2020 maakt Mooss deel uit van Bamm!

Zij gingen je voor

Na een gegidste rondleiding in Trainworld trokken we met onze klas naar het GC De Kriekelaar voor een creatieve naverwerking van Mooss.  We ontwierpen, geïnspireerd op ons Trainworld bezoek, het treinkostuum van de toekomst. Door de manier van werken van Mooss ontdekten we heel andere aspecten aan onze leerlingen die we in de klas nog niet zagen. 

Dimitri De WildeLeerkracht Boodschapinstituut in Schaarbeek
Foto van Iris De Rynck

Onze anderstalige OKAN jongeren waren helemaal mee met het verhaal van de workshop. Doordat het om een heel universeel thema ging, kon iedereen het begrijpen en was het herkenbaar los van hun achtergrond. De begeleiders waren ook echt goed, heel authentiek en ze plaatsten zich op gelijkwaardige voet met onze jongeren.

Iris de Rynckjongerenwerker onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen (OKAN)
Portret Lieve Raymakers

Wij kiezen al 15 jaar voor Mooss als partner bij onze Bozar tentoonstellingen omwille van de topkwaliteit van de ateliers, hun creatieve methodiek en pedagogie. De vrijheid van experiment, het werkelijk centraal stellen van het kind en de vriendelijkheid van de begeleiders maken dat we graag blijven samenwerken.

Lieve Raymaekers gidsencoördinator Bozar

Heel wat leerlingen kennen elkaar niet in het eerste middelbaar. Daar zetten wij begin oktober op in tijdens onze geïntegreerde werkweek. We laten leerlingen dan meer out of the box- dingen leren en daarvoor schakelen we Mooss in. We vinden het fijn dat we bij Mooss uit een heel brede waaier van workshops kunnen kiezen en wat we kiezen is telkens heel goed georganiseerd. Ik wou bovendien dat ik elke dag met dezelfde energie voor de klas kon staan als de enthousiaste Mooss workshopgevers!

Stéphanie De VriendtLeerkracht Atheneum Koekelberg
Foto Geer De fauw

Wij zijn al jaren fan van de Mooss-workshops. Ik zie bij leerlingen vaak een focus op het behalen van een perfect en juist resultaat. Het mooie aan de Mooss-workshops is dat ze focussen op het proces. Niet het eindresultaat is belangrijk, maar wat het met de leerlingen doet en hoe ze hun persoonlijk gevoel erin kunnen leggen. Ik zie dat dit een boost is voor hun zelfvertrouwen.

Geert De fauwDirecteur VBS De Wegwijzer in Zulte

Zelf ook aan de slag?

Vraag een sessie aan

Nieuws

Audiovisuele workshops voor kinderen en jongeren

Erfgoeddag 2025: Wat kan Mooss voor je doen?

Vijf redenen om een meerdaagse workshopreeks te boeken bij Mooss

Wie geeft de Moossworkshops?

Kinderen maken zelf theater op het podium in een voor of nabewerking van een theaterstuk

Voor- en naverwerkingen bij theatervoorstellingen

Grootouders, ouders en kinderen knutselen tijdens een in en uitloopworkshop tijdens een familiefestival

Laagdrempelige in- en uitloopworkshops voor jouw festival of schoolfeest

Jeugdboekenmaand thema 2025 tijd

Drie creatieve kunstworkshops van Mooss voor de Jeugdboekenmaand 2025

Tekening met cultuur samenwerkingen voor een Dynamo project: schilderen, lezen, trompet spelen, knutselen, architectuur

Vraag een Dynamo subsidie aan en haal cultuur naar je klas

Foto van Erwin Wurm’s installatie genaamd 'Truck' met een omhoog gebogen vrachtwagen

[VACATURE] Vrijwilliger vervoer materiaal kunstworkshops